Narkotik polisi planlı bir çalışmada İran uyruklu Faysal A.’nın Türkiye’ye uyuşturucu sokacağını anlaşıldı. Yapılan takiplerde Faysal A.’nın İran’dan uyuşturucu getirmek için görüştüğü 2 kişi ile Türkiye’de uyuşturucuyu bir süre saklamak için anlaştığı 4 kişi belirlendi. Türkiye ve İran’daki irtibatlarını hazırlayan Faysal A. uyuşturucuyu Türkiye’ye getirmek için İran’da bir ciple bir otomobil temin etti. Daha sonra bu araçlara özel bölmeler yaptırdı. Zulalara uyuşturucu yerleştirilmesinin ardından araçlar uyuşturucuyu Türkiye’ye getirecek İran uyruklu Kamran Moazi G. ve Obeıd H.’ye teslim edildi.


Tüm hazırlıklarını tamamlatan Faysal A. uyuşturucunun götürülmesi için talimat verdi. 20 Temmuz’da yola çıkan araçlar 21 Temmuz’da Türkiye sınırından giriş yaptı. 2 araç İstanbul’a doğru hareket etti


İSTANBUL’A ULAŞTIKLARINDA POLİS ADIM ADIM İZLEDİ


23 Temmuz akşamı İstanbul’a giriş yapan İran plakalı 2 otomobil çok sayıda narkotik ekibi tarafından takip edilmeye başlandı. Yapılan takipte araçların Beylikdüzü’nde ve Gaziosmanpaşa’da Ahmet E.’ye ait 2 eve uğradıkları belirlendi. Şüphelilerin irtibatlarını netleştirmek için polis takibi bir süre daha devam ettirirken şüphelilerin uğradığı evlerin önüne de ekipler yerleştirildi.


EŞ ZAMANLI OPERASYONLARDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Gaziosmanpaşa’da uğradığı adresten hareket eden araçları takip eden narkotik ekipleri araçlar Zeytinburnu’nda seyir halindeyken operasyon hazırlığı yaptı. Film sahnelerini aratmayan bir operasyonla araçları durduran polis, İran uyruklu Kamran Moazi G. ve Obeıd H.’yi gözaltına aldı. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda ise uyuşturucuyu Türkiye’de depolayacakları iddia edilen, Şükrü D., Burhad D., Ahmet E., Abdulmutalip E. ve baskın yapılan bir evdeki Abdulmennan E. gözaltına alındı. Şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Faysal A. ile yardımcısı Mendi Y., Beylikdüzü’ndeki evinde yakalandı.


126 KİLO 350 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ


Polis yaptığı operasyonla 98 kilosu İran’dan gelen otomobillerde, 28 kilo 350 gramı ise Beylikdüzü ve Gaziosmanpaşa’daki Ahmet E.’ye ait evlerde olmak üzere 126 kilo 350 gram eroin ele geçirdi. Evlerde ele geçirilen uyuşturucuların da, İran’dan gelen otomobillerin zulalarından çıkarılarak evlere saklandığı belirtildi.


TAKİP ANLARI POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI


Polisin yaptığı takip an be an kameralara da yansıdı. Görüntülerde, bir cip ve bir otomobilin sahil yolunda seyir halinde olduğu görülüyor. Daha sonra İran plakalı 2 aracı takip eden narkotik amirinin telsizden yaptığı anons duyuluyor. Yapılan anonsta ekipler amiri, “ bağlı ekipler hedef araçlara şu saat itibari ile operasyona başlıyoruz" diyor. Daha sonra operasyonu gerçekleştirecek ekiplerin yönlendirilmesi yapılıyor. Ardından ekipler amirinin “ operasyon başlasın" anonsu ile hareketli anlar yaşanıyor. Narkotik ekipleri boş bir alana sapan iki aracı durduruyor. Araçtaki şüpheliler indirilip kelepçelenerek gözaltına alınıyor.


HAVAYASTIKLARINI ÇIKARIP ZULA YAPMIŞLAR


Polisin araçlardaki uyuşturucuları bulma anları da polis kamerasına yansırken, hava yastıklarının sökülerek zulaya çevrilmiş olması dikkat çekiyor.Görüntülerde uzman ekiplerin hava yastığı kapaklarını açması ve gizli bölmeleri tespit etmeleri dikkat çekiyor. Ayrıca yapılan aramalarda ele geçirilen 241 paket halindeki 126 kilo 350 gram uyuşturucunun görüntüleri de polis kameralarına yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.


8’İ TUTUKLANDI


Polisin yaptığı operasyonda ele geçirilen uyuşturucuların Hollanda’ya gönderilmek istendiği öğrenilirken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 9 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Abdulmennan E. serbest kalırken 4’ü İran uyruklu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


(BB)