Oturum izni olmadığı için Kerbela kentindeki Bağdat Cezaevi'ne konulan ve önceki gün serbest bırakılan Ahmet Altınbaş, Tuncay Altınbaş, Mehmet Altınbaş, Turgut Kurtul, Turgay Derebaşı, Aytekin Derebaşı ve Sezai Gedikbaş, otogarda aileleri tarafından sevinçle karşılandı. Bağdat Cezaevi'nde 43 gün hapis tutulduğunu,, 18 arkadaşının halen cezaevinde olduğunu belirten 29 yaşındaki Ahmet Altınbaş ''Biz cezaevinden çıktığımıza fazla sevinemedik. Halen 18 arkadaşımız içeride. Onların da kısa sürede kurtulmalarını bekliyoruz. Telefon etmemize izin vermedikleri için yakınlarımızla görüşemedik. Hapishanede ranza yoktu yerlerde yattık'' dedi.

Eşinin evine dönmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Keziban Altınbaş da, çok zor günler geçirdiklerini belirtirken, "Eşimin kurtulmasına yardım eden herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Evinde çocukları ve eşiyle hasret gideren 43 yaşındaki Turgut Kurtul'da eve dönmenin mutluluğunu yaşadığını anlatırken geride kalan arkadaşlarının da kurtulmasını istedi. Kurtul, ''Irak polisi bize oturum vereceğini söyleyip pasaportlarımızı topladı. Ertesi gün de bizi cezaevine attılar'' diye konuştu.

Kayseri'ye dönen işçilerden Sezai Gedikbaş ta 43 gün süren tutukluluk günlerinde en çok telefon edememenin sıkıntısını çektiklerini, tutuklu arkadaşlarının da dönmesini çok istediklerini belirterek şunları söyledi:

''Gelemeyen arkadalarımızın aileleri şimdi gözyaşı döküyor. Biz, inşatlarda çalışıp evimize ekmek getirmek istedik, olmadı. Bir daha yurt dışına asla gitmem. Aileme kavuştuğum için çok mutluyum.''

Kayseri'nin Talas ilçesi Kepez Mahallesi'nden 25 kişi, taşeron firma aracılığıyla inşaat işlerinde çalışmak üzere Irak'ın Kerbela şehrine gitmiş, Irak'a gittikten sonra haber alınamayan işçilerin, oturum izinleri olmadığı için tutuklandıkları ortaya çıkkıştı.



VD,FÇ(OE/İD)