Olay, Deliklitaş Mahallesi Deliklitaş Caddesi'nde dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. 42 yaşındaki Kasım Yılancı, aynı daireyi paylaştığı Iraklı Nabil Abdulrahman Khalat'ın kapıyı açamaması üzerine pencere camını kırarak içeriye girdi. Khalat'ı yattığı kanepe ile dolap arasında yerde hareketsiz bulan Yılancı, 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirdi. Eve gelen polisler ile 112 Acil ambulansında görevli sağlık ekibinin yaptığı incelemede Nabil Abdulrahman Khalat'ın öldüğü belirlendi. Belediye doktoru, Nabil Abdulrahman Khalat'ın vücunda herhangi bir darbe ve yara izine rastlanılmadığını, rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirmiş olabileceğini bildirdi. Khalat'ın cesedi Eskişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Nabil Abdulrahman Khalat'ın yakınlarına ulaşılmaması durumunda cenazesinin 15 gün süreyle hastane morgunda bekletilip daha sonra toprağa verileceği belirtildi.

Khalat ile aynı evde kalan Kasım Yılancı, Khalat'ın Eskişehir'deki bir terzide çalıştığını, kendisine zaman zaman beynindeki rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olacağını anlattığını söyledi. Yılancı, "Ben kahvede garson olarak çalışıyorum. Sabahleyin işe gittiğimde Khalat odasındaki kanepede uyuyordu. Döndüğümde kapıyı açan olmadı. Anahtar da kapının arkasındaydı. Pencere camını kırıp içeriye girdiğimde onu hareketsiz bir halde yerde yatarken buldum" dedi.



EK(EK/CK)