Şanlıurfa'da özel bir okulun mezunlarının organizasyonuyla, Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren Türk okullarında öğrenim gören 38 öğrenci, Türkçe Olimpiyatları Şanlıurfa Etkinlikleri kapsamında kente geldi. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Iraklı öğrencilerin halk oyunu gösterisiyle başladı. Iraklı öğrencilerin gösterisi, aralarında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, protokol üyeleri ile vatandaşların izlediği yaklaşık 3 bin kişi tarafından uzun süre alkışlandı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte, Iraklı öğrenciler Şanlıurfalı türkücü İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkıları söyleyip, şiirler okudu. Iraklı öğrencilerin seslendirdiği parçalara salonda bulunan kadınlar da zılgıt çalarak destek verdi.

Performansları ile herkesin beğenisini kazanan Iraklı öğrencileri kutlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaptığı konuşmada birlik mesajı verdi. İnsanların farklı dil, ırk ve inançlara sahip olmasına rağmen kardeş olduğunu belirten Vali Güvenç, "Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, hangi ırk hangi dili konuşursa konuşsun halkın ve milletin tesisi için çalışan herkese minnet duyuyoruz. Son nefesimize kadar, sevgi, hoşgörü, barış, insanlık için yaşamaya devam edeceğiz" dedi.



(HK/CK)