İşçi Partis İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, düzenlediği basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurum olarak 'terörist' ilan edildiğini öne sürdü. Kasapoğlu, "Bu yapılanlar Türk Ordusu'na ABD'nin saldırısıdır. Bu saldırılara karşı sessiz kalınamaz. Askeri kışlalarda terörist arayanlar, Oslo'da, İmralı'da, teröristlerle müzakere edenlerin yakasına yapışsanız ya. Sınırlarımızda nöbet bekleyen Mehmetçiğimizi katledenlerin hesabını sorsanız ya. Denizli halkı ve bütün milletimizi Türk ordusuna, 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na, Mustafa Kemal'in askerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

İP Başkanı Kasapoğlu, bugünkü sürecin yargılama değil psikolojik bir savaş, saldırı olduğunu iddia ederken şöyle devam etti:

"Şanlı ordu, 'zanlı ordu' haline getirilmiştir. Bu saldırının merkezini doğru tespit edip, bu merkeze karşı cepheden müdahale etmek, vatanseverlik görevidir. Büyük tehlikelerle karşı karşıya olan, bölünmenin müzakere edildiği, Cumhuriyet rejiminin yıkılmaya çalışıldığı bir ülkenin ordusuna bu düzeyde müdahale edilmesi, tertiplere girişilmesi ancak ihanetle açıklanabilir. Amaç; Türk Ordusu'nun vatan savunması iradesini bozmaktır. AKP iktidarının hedefi ABD planları doğrultusunda milli orduyu tasfiye etmek, Mehmetçiği taşeron olarak komşularının üzerine sürmektir."



ONB(AÖ/İD)