Olay, 20 ay önce merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşlarıyla alkol alan Veli Şahin, 2009'da bıçakla yaraladığı Mustafa Reşven'in evinin önüne gelerek bağırıp, "Senin yüzünden hapis yattım. Bunun bedelini ödeyeceksin. Cezaevinde geçen günler için para ödeyeceksin" dedi.

Evinden elinde tüfekle sokağa çıkarak uyarmak isteyen Mustafa Reşven, Şahin ve arkadaşları tarafından tartaklandı. Bunun üzerine Reşven, av tüfeğiyle ateş etti. Reşven'in tüfeğinden çıkan saçmalar, Veli Şahin ile kavgayı haber alıp ayırmak için olay yerine gelen babası Bayram Şahin'e isabet etti. Yaralılardan Bayram Şahin, yaşamını yitirdi.

'YERE SIKTIM'

Tutuklanan Reşven hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis, 'kasten yaralama' suçundan da 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Reşven, Veli Şahin'in 2009'da kendisini bıçakla yaralayıp, cezaevine girdiğini söyledi. Olay günü de Şahin'in sokaklarında kendisine küfrettiğini belirten Reşven, "Sokakta küfrediyordu. 'Ben cezaevinde yattım, bunun karşılığını ödeyeceksin' diyordu. Ben de bunun üzerine tüfeğimi alıp, dışarıya çıktım. Gitmesi için yere bir el ateş ettim. Halen bıçakla üzerime doğru geliyordu. Bunun üzerine bir tane de ayağına sıktım. Hala geldiği için bir iki el daha sıkmışımdır. Veli Şahin yere düşünce ateşi kestim" dedi.

Amacının öldürmek olmadığını ileri süren Reşven, "Babası gelince tüfeğin namlusu ile iteklemek istedim. Babası da namludan tutmuştu. Birbirimizi itekleyip, çekiştiriyorduk. O anda tüfek patladı. Ondan sonra evime geçtim. Ben Bayram'ı öldürmek için kesinlikle bilerek ateş etmedim. İstesem daha önce ateş ederdim" diye savunma yaptı.

'ARAMIZDA HUSUMET VARDI'

Veli Şahin, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Veli Şahin, "Aramızda husumet vardı. Sanık beni 2009'da bıçakla yaralamıştı. Daha sonra da ben onu yaraladım. Bu nedenle cezaevine girdim" dedi.

Veli Şahin'nin annesi Sevim Şahin de sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırdığı Reşven'in bu cezasını duruşmalardaki iyi halinden dolayı 25 yıla indirdi. Sanığa, yaralama suçundan da 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.