Olay, saat 21.00 sıralarında İhsaniye Mahallesi Porsuk Bulvarı eski Kılıçoğlu Sineması'nın olduğu binada meydana geldi. Sevgilisi ile tartışan G.Ç., 155 Polis imdat hattını arayarak "Şu an Porsuk Çayı köprüsü üzerindeyim. Kendimi suya atarak intihar edeceğim" dedi. İhbar üzerine Porsuk Bulvarı'na polis, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi.

İKİNCİ KEZ ARADI

Kısa süre sonra tekrar 155 Polis İmdat hattını arayan G.Ç. "Şu an, bir marketin karşısındaki boş binanın en üst katındayım" diyerek telefonu kapattı. Polis ekipleri G.Ç.'yi, Porsuk Bulvarı'ndaki boş olan eski sinema binasının 6'ncı kat balkonunda gördü.

Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yere şişme branda koydu. Polislerden bazıları 6'ncı kata çıkarak G.Ç.'yi intiharından vazgeçirmeye çalıştı. Porsuk Çayı kıyısında toplanan yüzlerce kişi de yaklaşık bir saat boyunca olayı izledi.

Polislerden bazıları balkonlu odanın yanındaki oda penceresinden G.Ç.'yi konuşarak oyaladı. Balkonlu odaya giren diğer polisler ise bir anlık dalgınlığından yararlandıkları G.Ç.'yi yakalayarak etkisiz hale geçirdi.

BAYGINLIK GEÇİRDİ

Binadan indirilen G.Ç. 112 ambulansına götürülürken yolda baygınlık geçirdi. Polisler kucağına aldıkları G.Ç.'yi ambulansa taşıdı. G.Ç. ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü, G.Ç.'nin ismi açıklanmayan sevgilisi ile tartıştıktan sonra intihara kalkıştığı belirtildi.