2 çocuk annesi Fatma Bükte, dün saat 22.30 sıralarında, Zafer Mahallesi, Köken Sokak, Numara 23'teki evlerinin koridorunda eşi 44 yaşındaki Ramazan Bükte tarafından kanlar içinde yerde yatarken bulundu. Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Polisin evde yaptığı incelemede Bükte'nin eşine ait ruhsatsız pompalı av tüfeğiyle karnından vurulduğu belirlendi.

Polis, olayla ilgili olarak Bükte'nin Suudi Arabistan'da çalıştığı ve bir süre önce izne geldiği öğrenilen eşi Ramazan Bükte'nin ifadesine başvurdu. Bükte, ifadesinde eşinin olaydan kısa bir süre önce iki kızıyla birlikte kendisini markete alışverişe gönderdiğini belirterek, "Alışverişten döndüğümde, kendisini yerde kanlar içinde buldum" dediği öğrenildi. Bükte, ifadesinde eşinin bilinen bir sorunu olmadığın, ancak bir süre önce kendisinden boşanmak istediğini söylediğini de ifadesinde belirtti.

Fatma Bükte'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Polis, Bükte'nin intihar mı ettiğinin yoksa cinayete mi kurban gittiğinin araştırıldığını bildirdi.



ŞY(AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)