Uşak’ta, kendini tavana iple asıp ölmek isterken babası tarafından kurtarılan, ancak tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından tüm organları bağışlanan lise öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın yüzünün alınması için Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan Ankara’dan karayoluyla Uşak’a gelmek üzere yola çıktı. Türkiye’de ilk tam yüz ve çift kol nakli, dünyada da kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’ın ekibinin de Antalya’dan havayoluyla Uşak’a gelmek için yola çıktığı belirtildi.

Uşak Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, “Uşaklı Ahmet Kaya’nın ailesi büyük bir özveri göstererek Kaya’nın tüm organlarını bağışlamasıyla ilk yüz naklinin yapılmasını sağladı. Bu naklin başarılı olması vatandaşların organ bağışına bakışlarını olumlu anlamda büyük ölçüde etkiledi. Türkiye’de yılda 3 kez tam organ bağışı yapılırken, bu yıl yalnızca Uşak’ta 2 tam organ bağışı gerçekleşti. Tevfik Yılmaz’ın ailesi de büyük bir özveri gösterdi ve çocuklarının başka bedenlere can vermesini isteyip tüm organlarını bağışladı. Organ bağışıyla ilgili devam eden süreçte Antalya Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, bize ulaşarak Ankara’dan karayoluyla Uşak’a gelmek için yola çıktığını ekibinin de havayoluyla Antalya’dan geleceğini söyledi. Prof. Dr. Özkan, Tevfik Yılmaz’ın yüzünün alınarak Antalya’daki bir hastaya tam yüz naklinin gerçekleştirileceğini belirtti. Türkiye’de şu ana kadar 3 yüz nakli yapıldı, bunlardan 2’si yarım, biri de tam yüz nakliydi. Bu nakille tam yüz nakli sayısı 2 olacak. Her iki tam nakil için bağışın Uşak’tan yapılması da bizleri ayrıca mutlu etti. Organlar alınmaya başlandığında Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri inceleme ekibi de ameliyathanede hazır bulunacak. Tevfik Yılmaz’a, özel bir silikondan yeni bir yüz yapılacak” dedi.

Öte yandan, akciğer, karaciğer, kornea ve böbreklerin de ameliyatla alınması için İzmir’den bir ekibin yola çıktığı bildirildi.

UŞAK,