İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Emre B. ile nişanlanan Fatma Çakmakkaya’nın, mutluluk hayalleri kısa sürdü. Özel güvenlik firmasında çalışan Fatma Çakmakkaya, polis nişanlısının kendisine sürekli işinden ayrılıp çalışmaması, dışarıya çıkmaması ve arkadaşlarıyla görüşmemesi için baskı yapması üzerine ayrılık kararı aldı. Ayrılık kararını kabullenmeyen Emre B. ise iddiaya göre bu kez genç kızı tartaklayıp, barışması için tehdit etmeye başladı. Telefonla geldiği belirtilen tehditlere daha fazla dayanamayan Fatma Çakmakkaya, geçen yıl 24 Ağustos’ta,polis nişanlısıyla yaptığı telefon konuşmasının ardından sinir krizi geçirdi ve saat 03.00 sıralarında 8027 Sokak 35 numaradaki evlerinde, annesinin ilaçlarından içerek ölüm uykusuna yattı. Bir süre sonra fenalaşan genç kız, intihar etmek için ilaç içtiğini babasına anlatarak yardım istedi. Ailesi tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çakmakkaya, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

İKİ YIL HAPSİ İSTENDİ

Olayla ilgili savcının başlattığı soruşturma sonrasında, polis memuru Emre B. hakkında, 'intihara yönlendirme ve neden olmak'tan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Ancak intiharın ardından genç kızın ailesinin ve arkadaşlarının verdiği ifadelerde tehdit ve baskı uyguladığını söylemesi üzerine Emre B. hakkında Karşıyaka Sulh Ceza Mahkemesi’nde, tehdit suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ANNESİ: "CEZALANDIRILMASINI BEKLİYORUM"

Kızının intiharının ardından kocası Ramazan Çakmakkaya ile birlikte sürekli gözyaşı döktüğünü söyleyen anne Müzeyyen Çakmakkaya, "Kızım onu çok sevdi. Hep onun istediklerini yaptı. O istediği için başını da kapattı. Ancak tehditlerin sonu gelmedi. Sürekli baskı yapıp dövdü, kızım da ayrılık kararı verince hayatı daha da çok kabusa döndü. Sonunda da ölümle baskıdan kaçtı. Kızım geri gelmez belki ama polis memurunun en ağır cezaya çarptırılmasını bekliyordum. Amirleri de onu cezalandırsın" dedi.


B.: Bayram