Andırın İlçe Jandarma Komutanlığı'nda askerliğini yapan ve aynı zamanda ABD vatandaşı olan Emre Tanık, 26 Kasım'da nöbet tuttuğu sırada G-3 piyade tüfeğini seri mermi atar duruma getirip, tetiğe bastı. Namludan çıkan 2 kurşun Emre Tanık'ın başına isabet etti. Psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Emre Tanık, olay yerinde öldü.

Ailesinin bedelli askerlik teklifini reddederek vatani görevini yapmayı tercih eden Emre Tanık'ın annesi Rukiye Tanık ile bazı yakınları, bugün Kahramanmaraş'a geldi. Rukiye Tanık ve yakınları, ilk olarak oğullarının ölümünden önce psikolojik tedavi gördüğü Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada bir süre bilgi alan aile daha sonra, Tanık'ın vatani görevini yaptığı Andırın İlçesi'ne geçti.

Rukiye Tanık, hastane çıkışında gazetecilerin konuya ilişkin yönelttiği soruya, sadece araştırmak için geldikleri söyledi. Tanık, "Sadece kuşkularımızın giderilmesi için geldik. Başka bir şey yok, diyeceğim bir şey yok. Acımız çok büyük, diyeceğimiz bir şey yok" dedi. Yakınlarının koluna girdiği acılı annenin ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.