Foça Cemil Midilli Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Devran Altındağ, geçen 20 Eylül’de Bağarası Mahallesi’ndeki evlerine dönmedi. Gidebileceği yerlere bakmasına rağmen kendisine ulaşamayan ailesi polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu.

Aslen Mardin’in Savur İlçesi’nden olduklarını ve 13 yıl önce Foça’ya yerleştiklerini anlatan 56 yaşındaki Şeyhmus Altındağ, 8 çocuğundan biri olan Devran’ın başına bir şey gelmesinden korktuğunu belirtip bir an önce bulunması istedi. Altındağ, oğlunun internet üzerinden oyun alışkanlığının yaklaşık 2 yıl önce bağımlılığa dönüştüğünü belirtti. Altındağ, "Okula gitmediğini öğrendik. Neden okula gitmediğini sorduğumuzda, futbol antremanlarına, maçlara gittiğini söylüyordu. Daha sonra evde kimin cebinde, cüzdanında para varsa almaya başladı. Arkadaşları ile internet üzerinden 'Combat Arms' diye bir savaş oyunu oynuyordu. Bu oyuna hastalık derecesinde tutkuyla bağlıydı. Gittiği, gidebileceği internet kafeleri takibe aldım. Parayı bulunca buralara geldiğini, saatlerce oyun başında kaldığını, hatta parası bittiğinde kafe kapanıncaya kadar bilgisayar başında oturduğunu, ortalama günlük 30- 40 lira kaybettiini öğrendim. Birkaç kez parayı ödemeyince polis çağırılmış ancak, suç kaydı olmaması ve borcunu ödeyeceğini söylemesi üzerine serbest bırakılmış. Pek çok kez de borcu olduğunu söyleyip eve gelen kafe sahiplerine ben ödeme yaptım. Kendisini vazgeçirmek için çok konuştum. Ama sonunda evi terketti. Kendisini görenlerden isteğim, başına bir şey gelmeden bulunması için en yakın polis veya jandarma karakoluna haber vermeleri" dedi.

Altındağ, internet kafeleri dolaşarak aramaya devam ettiği oğlu Devran’a ise "Evine, okuluna geri dön. Herkes hata yapabilir. Sorunlarını birlikte çözeceğiz" diye seslendi.