Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaan Abdullah Bal'ın, kuş, tilki ve domuz gibi yaban hayvanlarını yakalamak için ürettiği kapanları, internette kurduğu site üzerinden sattığını belirledi. Ekipler, Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldıkları arama kararı ile Bal'ın Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde inceleme yaptı. Evde ve kömürlükte bulunan 11 kapana el konuldu. 4911 Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçundan 202 lira idari para cezası kesilen Bal, polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. El konulan kapanlar ise imha edildi.

Kent merkezinde bir çay ocağında çay dağıtan 2 çocuk babası Kaan Abdullah Bal, daha önce avcılık yaptığını, piyasada kapan eksikliği olduğunu görünce ek gelir sağlamak için bu işe girdiğini söyledi. Kuş kapanlarını 35, tilki kapanlarını 55, domuz kapanlarını ise 100 liradan sattığını anlatan Bal, şunları kaydetti:

"İnternetten yaklaşık 20 kapan sattım. Yasak olduğunu bilseydim yapmazdım. Bana 202 lira idari para cezası kestiler. Ceza bin lira, bin 500 lira da olabilirdi, hapis cezası da alabilirdim. O yüzden daha beteri olmadığı için dua ettim, bu cezaya çok sevindim. Bundan sonra kapan imalatı ve satışı yapmayı düşünmüyorum."



DS(EE/BT)