Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Levent Mahallesi'nde 1 Ocak'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, Levent Caddesi'nde internet kafe işletmecisi 20 yaşındaki Süleyman Aslan, internete girip borçlanan 23 yaşındaki Murat Yakut'a sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan borcunu ödemesi için mesaj gönderdi. Küfürlü ve tehditli yazışmalar sonunda Murat Yakut, akrabaları 27 yaşındaki Ömer, 30 yaşındaki Aziz, 23 yaşındaki Gökhan, 52 yaşındaki Emin ve 22 yaşındaki Sabri Yakut ile birlikte internet kafeye gitti. Çıkan kavgada Ömer Yakut, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Sol elinin 2 parmağı kopan ve daha sonra hastanede dikilen Emin ile birlikte Aziz, Gökhan, Murat ve Sabri Yakut da hafif yaralandı.

Olayın ardından Süleyman ile akrabaları olan 34 yaşındaki Selahattin, 32 yaşındaki Mirzettin, 25 yaşındaki Mehmet Nezir Aslan kardeşler, 17 Ocak'ta Manisa'da yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianameyi hazırlayıp Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 sanık hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'yaralama' suçundan da 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.  Hem şikayetçi hem de tutuksuz sanık olan Sabri Yakut hakkında ise 'tehdit' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


MKA(BY/ESM)