İstanbul’da polise başvuran H.T. internet üzerinde tanıştığı kişiler tarafından kaçırıldığını, bir eve kapatılarak işkence yapıldığını cebindeki 460 lirasının alındığını, kredi kartlarından 1500 liranın çekildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada mağdur H.T.’nin kredi kartlarının kullanıldığı bankanın güvenlik kameralarını incelemeye alındı. Görüntülerde zanlıların H.T.’ye ait kredi kartları ile bankamatiğe geldikleri ve para çektikleri görüldü.


Polis zanlıların kimliklerini tespit etmesinin ardından önceki gün operasyon düzenledi. Fatih’te bir eve yapılan baskında Mehmet K. (23), Agit P. (19) ile ağabeyi Hasan P.(25) gözaltına alındı. Olayla ilgili yapılan soruşturmada zanlıların geçen Şubat'ta H.U.’nun 1730 lirası ile 100 dolarını, Temmuz'da K.T.’nin 2 bin lirası ile 500 dolarını ve Eylül'de de Y.E.’nin 13 bin 300 lira parasını gasp ettikleri tespit edildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen 4 mağdur, zanlıları kendilerini gasp eden kişiler olarak teşhis etti. Zanlıların ise poliste verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Yetkililer olayla ilgili bir kişinin daha arandığını belirttiler.