Serpil KIRKESER/İSTANBUL, İnternet Andıcı Davası'nda Ahmet Türk, Hasip Kaplan ve Aysel Tuğluk avukatları aracılığıyla mahkemeye dilekçe sunarak davaya müdahil olma talebinde bulundu.


İrtica ile Mücadele Eylem Planı Davası'yla birleştirilen İnternet Andıcı Davası'nın 60. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanındaki büyük salonda görülen duruşmaya,tutuklu sanıklar Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneraller Mehmet Eröz ve İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve emekli albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık hazır bulundu. Mahkeme tarafında 16 duruşmadan men edilen tutuklu sanık Serdar Öztürk de duruşmaya katılmazken, hakkında yakalama kararı bulunan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ile kırmızı bülten ile aranmalarına karar verilen Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Bedrettin Dalan ise duruşmaya gelmedi. İkinci Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı Hasan Ataman Yıldırım da duruşmada hazır bulundu.




MÜDAHİLLİK TALEBİ


Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dosyaya gelen bir kısım evraklar hakkında bilgi verdi. Başkan Özese, Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın avukatları aracılığıyla mahkemeye dilekçe sunduklarını belirtti. Başkan Özese, avukatlar Ramazan Demir, Gülcan Kartal ve Filiz Ercaylan tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, gerek şahıs olarak gerekse Demokratik Toplum Partisi(DTP) tüzel kişiliği adına davaya müdahil olmak için dilekçe verdiklerini açıkladı.


SK (MK)