İnternet Andıcı Davasının 56. duruşması sona erdi. İkinci Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, "İkinci Ergenekon Davası'nda 3 yıl 3 aydır tutukluyum. Ergenekon Davası'ndan tahliyemi, bu davadan da beraatimi talep ediyorum" dedi. Sahte dijital verilerden dolayı yargılandığını ileri süren sanık Yıldırım, "Doğu Perinçek'in emirleri doğrultusunda Ergenekon örgütünün Deniz Kuvvetleri içerisinde etkisini artırması çalışmalarından sorumlu olduğu" şeklindeki iddialarıda reddetti. Dava dosyasında bulunan sahte dijital verilerde yazım yanlışları olduğunu belirten Yıldırım, sahte dijital verilerin eğitim seviyesi düşük insanlar tarafından hazırlandığını savundu.


"BU SİTELERE HİÇ GİRMEDİM"


"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ile suçlandığını belirten Yıldırım, "Benim hükümet ve diğer partilerle ilgili hiç bir söylemim olmamıştır. Bu kadar ucuz mu insan hayatı onu anlayamıyorum. Bu davada yargılanan sanıklardan hiç kimseyi tanımıyorum ve bağlantım yok" diye konuştu. Suç isnat edilen tarihlerde cezaevinde olduğuna dikkat çeken Yıldırım, dava konusu sitelerle fiili irtibatının olduğu şeklindeki iddialara da değinerek, "Fiili irtibat olması için elde birşey olması lazım. Ben bu sitelere hiç girmedim. Girseydim bilgisayarda izi kalırdı. Karşılıklı konuşma, e-posta olur. Yok öyle birşey" dedi.


"ONLAR OLAYIN SİYASİ BOYUTUNU DAHA İYİ BİLİYORLAR"


Deniz Kuvvetlerine komplo kurulması için kendisinin kullanıldığını iddia eden Yıldırım, "Tertip merkezi beni köprü olarak kullanarak TSK'nın başına çuval geçiriyor" dedi. Yıldırım, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, İsa Gök, Muharrem İnce duruşmada tanık olarak dinlensin. Ayrıca MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile MHP'li milletvekilleri tanık olarak dinlensin" diye konuştu. Yıldırım, "Onlar olayın siyasi boyutunu daha iyi biliyorlar" dedi.


3 TUTUKSUZ SANIK SAVUNMA YAPTI


Yıldırım'ın ifadesini tamamlamasının ardından tutuksuz sanıklar Deniz Binbaşı Cem Şimşek, Deniz Binbaşı Fatih Koca ve emekli Yarbay Recai Alkan savunmalarını yaptı. Tutuksuz sanıklar, iddianamede yer alan "Ergenekon Terör Örgütü'nün Deniz Kuvvetleri içerisinde etkisini artırması ve yayılması yönünde psikolojik harekat yönü ağır basan mail çalışmalarını yürüttükleri, bu faaliyetleri de halen örgüt yöneticiliğinden tutuklu bulunan Doğu Perinçek'in emirleri doğrultusunda yerine getirildiği kanaatine varıldığı" şeklindeki iddiaları reddeti. Sanık savunmalarının alınmasına ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Mart'a Pazartesi saat 09.30'a erteledi.


(BB)