Bursa'nın Orhaneli İlçesi Danacılar Köyü'nde bir fidanlıkta çalışan 27 yaşındaki Sefer Hasan, geçen Nisan ayında Hatay'da sığınmacı olarak Türkiye'ye giren 23 yaşındaki Shehadeh Uyala ile evlendi. Resmi nikah kıyan çift daha sonra Orhaneli Danacılar Köyü'ne gelerek burada yaşamaya başladılar. Ailesini ziyaret için Suriye'nin İdlip kentine dönen Shehadeh Uyala, Türkiye'ye dönüşünde annesini de yanında getirdi.

KAYINVALİDE, KÖYDE DEĞİL BURSA'DA YAŞAMAK İSTEDİ

Bursa'ya gelen anne kızı otogarda karşılayan damat Sefer Hasan ile kayınvalidesi arasında tartışma çıktı. Kayınvalide Bursa'da kızı ile yaşamak istediğini köyde kalamayacağını söyledi. Bunun üzerine gelin Shehadeh Uyala'da annesinin tarafını tutunca Merinos Kongre merkezi önünü de aile kavgası çıktı. Yoldan geçen vatandaşlar ise kaçakları yol üzerinde bıraktıklarını sanarak 155 polis imdat hattını aradı. 

Olay yerine gelen polislere Sefer Hasan durumu anlatarak, "Ben asgari ücretli işçiyim Bursa'da nasıl ev tutarım ve yaşarım. İşim de köyde. O yüzden aramızda kavga çıktı" dedi. Pasaport kontrolü yapılan anne- kız, serbest bırakıldıktan sonra eşyaları ile birlikte olay yerinden uzaklaşırken, Sefer Hasan da eşini ve kayınvalidesini ikna etmek için peşlerinden gitti.



BC(FK/COŞ)