Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen Aralık ayında Marmara Ereğlisi İlçesi’nde bir grup kaçak yakaladı. Filistin uyruklu kaçakların ifadelerini alan jandarma ekipleri, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’de insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen çetenin üyelerini Cumhuriyet savcılığı koordinesinde teknik ve fiziki takibe aldı. 3 ay süren takipte Filistin ve Irak uyruklu çete üyelerinin yardımıyla irtibat kurulan kaçakların yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine götürüldüğü tespit edildi.

YUNAN POLİSİYLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA ÖLDÜ

Takibin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, çete üyelerinin İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’deki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Filistin ve Irak uyruklu çete üyelerinin de bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Çete lideri N.I. ile çete üyeleri, A.P, A.T.’nin firari olduğu öğrenildi.

Öte yandan çete üyesi İbrahim B.’nin kısa süre önce Edirne’nin İpsala İlçesi’nde kaçakları Meriç Nehri’ni kullanarak yasadışı yollardan Yunanistan’a geçirmek istediği sırada Yunan polisiyle girdiği silahlı çatışmada vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Marmara Ereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadeleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürüyor.



RY.ÖT.MY(LK/AAA)