İnönü Üniversitesi’nde Malatya Girişim Grubu tarafından yaptırılan İlahiyat Fakültesi ile 6 tesisin toplu açılış töreni Turgut Özal Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende İşadamı Mahmut Çalık’a fahri doktora ünvanı verilerek cübbe giydirildi. Mahmut Çalık, cübbesini giydikten sonra yaptığı konuşmada, kendisini bu ünvana layık gördükleri için İnönü Üniversitesi Senatosu'na teşekkür etti. Çalışma hayatına ilkokuldayken başladığını anlatan Çalık, "Türk sanayisi bugün çok gelişti. Bu ülkemiz adına mutluluktur. Bir insanın büyük olması için hedefi olmalıdır. Ben hedefime ulaştım. Oğlum da kendi şirketini kurdu. 20 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu benim için gurur vericidir. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülkeye huzur ve güven ortamı getirmiştir" dedi.

BAKAN ERGÜN'DEN ÖVGÜ

Programa katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de, üniversite sanayi işbirliğinin en önemli göstergesinden birine şahitlik ettiklerini belirtti. Bakan Ergün, bazı illerin coğrafi dezavantajları olmasına rağmen, sanayi tesisleri ve yatırımları çektiğini belirtti. Gaziantep, Konya, Kayseri ve Malatya’nın buna en güzel örnekler olduğunu söyledi.

YÖK ESKİ BAŞKANI ÖZCAN'A PLAKET

İnönü Üniversitesi ayrıca, YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a, görevi sırasında yaptığı başarılı hizmetler nedeniyle şükran plaketi verdi. 

Programa Libya Başbakan Yardımcısı Mustafa Eheyt Ebuşacur, Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Milletvekilleri Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İş damı Ali Ağaoğlu, sanatçı Kenan Işık da katıldı.

Etkinlik sonunda İlahiyat Fakültesi, Diş hekimliği Fakültesi ek binası, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, gözlemevi binası ve Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu binaları toplu olarak hizmete açıldı.

MP(MP/COŞ)