4 Mayıs’ta 2011 yılında yapılan saldırının yıldönümünde Recep Şahin Polis Merkezi önünde anma töreni düzenlendi. Törende hain saldırı bir kez daha kınanırken, İnönü Karakolu'nun adının, 'Şehit Recep Şahin Polis Merkezi Amirliği' olarak değiştirildiği kamuoyuna duyuruldu. Törende şehit polis Recep Şahin’in özgeçmişinin okunması sırasında, eşi  Gülay Şahin gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşan Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, ülkemizin her yerinde şehitlerimizin adını yaşatmak için bazı kuruluşlara verildiğini hatırlatarak şöyle dedi:

"Açılışını yapmakta olduğumuz birimimizin adı, tam bir yıl önce Kastamonu-Ilgaz karayolu üzerinde haince kurulmuş bir pusuda şehit edilen sevgili kardeşimiz, silah arkadaşımız Recep Şahin’in anısını yaşatmak üzere, 'Şehit Recep Şahin Polis Merkezi Amirliği' olarak yeniden düzenlenmiştir. Dolayısıyla şehidimizin pak ismi manen personelimizin yanında olacak, görev ve mücadele azmimize katkıda bulunmaya devam edecektir. Her ne şekilde olursa olsun, her nerede olursa olsun terörün her çeşidini bir kez daha telin ediyorum."

EP(AY/COŞ)