Dün saat 13.10’da yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,7, en küçüğü 2,8 olmak üzere tam 18 kez sallanan İnlice Köyü’nde halk korkudan evlerine giremiyor.

Can kaybının olmadığı dünkü deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle köyde oturulmayan metruk haldeki büyük bölümü yığma taş 14 evin yıkıldığını ifade eden muhtar Ali Güzel, köye 70 metre mesafedeki dev kaya parçasının da 5 parçaya ayrılmış haldeki görüntüsünün kendilerini tedirgin ettiğini bildirdi.

Dünkü depremde 211 yıllık tarihi caminin de iç ve dış duvarlarında çatlaklara neden olduğunu dile getiren Muhtar Güzel, sarsıntının 50 tonluk su deposunda derin çatlaklara yolaçtığını, bu nedenle sızıntılarının başladığını kaydetti.

KÖY GÜVENLİ BİR YERE TAŞINSIN

Deprem öncesi köydeki Koca Çeşme’nin su debisinde önemli bir artış kaydedildiğini ve bir müddet bulanık aktığını ifade eden muhtar Güzel, korku ve endişenin hakim olduğu 20 haneli ve 60 nüfuslu köyün bir kilometre mesafede önceden kendilerine tahsis edilmiş daha güvenli bir yere taşınmasını istediklerini kaydetti.

Dünkü 4,8’lik deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle köyün doğu ve batı kesimlerinde heyelanlar oluştuğunu da dile getiren muhtar Güzel, “Vatandaşlar evlerine giremiyor. 5 parçaya ayrılan dev kayanın üzerimize düşmesi an meselesi. Bunun yanında köyün her yerinden sular kaynamaya başladı. Heyelan tehlikesinden korkuyoruz. Vatandaşları evlerine sokamıyorum. Tedbir alınsın. Devlet köyümüzü bize tahsis ettikleri güvenli bölgeye taşısın. Biz her şeye razıyız” dedi.

İnlice Köyü Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Key, “Dünkü 4,8’lik deprem hepimizin yüreğini bir kez daha ağzımıza getirdi. Çoluk çocuk evlere giremiyoruz. Devlet önceki depremler sonrası köyümüzü 1 kilometre mesafedeki güvenli bölgeye taşımak için bize arazi tahsis etmişti. Ben de çalışmalara kolaylık sağlamak için bir kooperatifi kurdum. Köyümüzü güvenli bölgeye taşısınlar. Bizler de yardımcı olalım” dedi.