İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 13:10'da kalkış yapan TK-07 sefer sayılı THY’nin Washington'a hareket eden "İzmir" adlı Airbus 340 tipi yolcu uçağında iniş takımları kapanmadı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu yolculara teknik bir arıza nedeniyle geri dönüleceği bilgisini verdi.

Uçağın zorunlu iniş sırasında Marmara Denizi'ne fazla yakıtını boşaltılmasıyla normal iniş ağırlığına gelen THY uçağı Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş yaptı. Yakıt boşaltılması ile ilgili olarak uzmanlar, bu tip uçakların kalkış ağırlığı ile acil geri dönüp iniş yapmaları halinde lastiklerde ve bağlı olduğu dikmelerde hasar oluşturacağı için, uçağın yakıtı boşaltıp iniş ağırlığına gelmesi gerektiğini söylediler.

Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçaktaki alınan yolcular için THY, başka bir uçak tahsis etti. Yolcuların 18:45’de THY'nin "Ankara" adlı Airbus 340 tipi uçağı ile İstanbul'dan Washington'a hareket edeceği öğrenildi.

YOLCULAR, “ KORKMADIK, SEYRETTİK”

Arıza nedeniyle uçakları 5.5 saat rötar yapan yolculara yiyecek ve içecek ikramı yapılırken yolculardan Pınar Gündoğdu uçakta yaşadıklarını şöyle anlattı:


 “Havalandıktan sonra pilot bir anons yaptı. Büyükçekmece üzerindeydik. Teknik bir arıza olduğunu söyledi. Sonra pilot tekrar bir anons yaptı; Atatürk Havalimanı’na dönüş yapacağını söyledi. Bir süre havada tur atmaya başladık. Bu arada pencereden yakıtın boşaltılmasını seyrettik Havada bir müddet yakıt boşalttıktan sonra başarılı ve güvenli bir şekilde iniş yaptık. Şimdi 18’45’de başka bir uçakla devam edeceğiz. “


FK (MK) (FOTOĞRAF