İlköğretim 5'inci sınıfta tavuk karası (gece körlüğü) olduğu farkedilen Elif Durmuş'a İngiltere'de oturan ve bir yakınının yerel televizyonda gördüğü haberle ilgili bilgi verdiği Necla Coşkun destek oldu. İşsiz olan baba Ramazan Durmuş gönderilen yardım nedeniyle kızı Elif'i tedavi ettirmek için İstanbul'a götürdü. İngiltere'den Necla Durmuş'un tedaviyi üstlendiği haberi ile uzun bir aradan sonra yüzünün ilk kez güldüğünü söyleyen Elif Durmuş, "Her akşam başımı yastığa koyduğumda tedavi olabilecek miyim, diye merak ediyordum. Yardım gelince sevinçten ağladım. Çok mutluyum. Teşekkür ediyorum" dedi.

Kızının hastalığı nedeniyle lise 1'inci sınıfta eğitimine ara verdiğini anlatan Ramazan Durmuş, tek isteğinin Elif Durmuş'un iyileşip çok sevdiği okuluna dönmesi olduğunu söyledi. İngiltere'den gelen yardıma çok sevindiklerini vurgulayan Durmuş, "Kızımın tedavisi için yapılan yardımlar bizi hayata yeniden bağladı. Allah herkesten razı olsun. Elif'İ İstanbul'da özel bir hastanede tedavi ettireceğim. Geri döndüğümüzde yavrum hastalığından kurtulmuş olacak" diye konuştu.

Yardım kampanyasına destek veren Muş Kadın Derneği KAMER'de, Durmuş ailesini yalnız bırakmayarak maddi ve manevi destekte bulundu. KAMER yöneticisi Ayşe söylemez, "Elif'in sağlık problemi giderilinceye kadar yanında olacağız" dedi.



MA(KS/İD)