Makamında İngiltere’den gelen Jet2.com yetkililerini ağırlamaktan, onları Muğla’da görmekten ve misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Vali Şahin, yapılan işbirliğinden dolayı da memnuniyetini dile getirdi. Vali Şahin’e 2012 ve 2013 uçuş planlamaları ile ilgili bilgiler veren Jet2.com Genel Müdürü Janice Mather, 2012 Ocak - Haziran döneminde Muğla’ya 20 bine yakın turist getirdiklerini söyledi. Mather, bu turistlerden dönüşerinde 700’ü ile yaptıkları ankettin sonucuna göre yüzde 90’ının Muğla’dan memnun ayrıldıklarını ve yeniden gelmek istediklerini kaydetti.

İngiltere’den Muğla’ya havayolu ile gelen yolcu sayısının her yıl arttığını belirten Mather, geçen yıl 135 bin 110 kişinin Muğla’ya geldiğini bu sayının, bu yıl yaklaşık 184 bin 342 olmasının beklendiğini dile getirdi. Mather, artışın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini öngördü.

Mather, İngiltere’nin Belfast, Blackpool, East Midlands, Glasgow, Edinburgh, Leeds Bradford, Manchester, Newcastle şehirlerinden Dalaman Havalimanı’na haftada 12 sefer, Milas Bodrum Havalimanı’na ise 6-7 sefer yapıldığını dile getirdi.

Vali Şahin İngiltere’de yapılan anket sonucunda ortaya çıkan yüzde 90 memnuniyetten dolayı Muğla’daki turizm sektör temsilcilerine ve Muğla halkına teşekkür etti. Şahin, ziyaretin sonunda misafierlerine Muğla’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.