İngiltere’nin başkenti Londra’da taksicilik yapan Liaym Mchugh, bir hafta önce tatil için Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Sarıgerme Köyü’ne anne, baba ve kız kardeşiyle geldi. Türkiye’yi çok beğenince tatilini uzatmak istediği için ailesiyle anlaşmazlığa düşen Mchugh, tartışıp kaldığı oteli terk etti. Bir gün boyunca plajda kalan Liaym Mchugh, otele döndüğünde ailesinin kendisine ait eşyayı da alarak ülkelerine gittiğini ve rezervasyon yapılan uçağı da kaçırdığını fark etti. Üzerindeki şort, tişört ve 50 lira ile ortada kalan Mchugh, otel görevlilerinden İngiliz Konsolosluğu’nun yerini öğrenip Marmaris’e gitmek için yola çıktı.

Otostop çekip Ortaca’dan Marmaris’e gelen Liaym Mchugh, Yat Limanı’nda bulunan İngiliz Konsolosluğu’na başvurdu. Başından geçenleri anlatan Mchugh, yardım talebinde bulundu. Ancak, iddiaya göre, olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine hayal kırıklığıyla ilçede dolaşmaya başlayan Mchugh, gece Atatürk Caddesi’nde bulunan plaja inip uyudu. Bu sırada devriye görevini yapan polis ekipleri, Liaym Mchugh'ü fark etti ve yanına gitti. Mchugh da durumu polise anlattı ve yardım istedi.

POLİS İKİ GÜN MİSAFİR ETTİ

Ekip otosuyla Marmaris Çarşı Polis Merkezi’ne getirilen Liaym Mchugh’a, önce yemek ısmarlandı. Karnı doyurulan turist, turizmcilerle yapılan görüşme sonunda bir apart otele yerleştirildi. İki gün boyunca tüm ihtiyaçları karşılanan Mchugh’un ülkesine dönmesi için polisler, kendi aralarında 650 lira topladı. Para toplandığını öğrenince mahçup olan Mchugh, ailesiyle görüşmek için telefon istedi. Polisler, Mchugh’a kendi telefonlarını verdi ve ailesiyle görüşmesini sağladı. Polislerin topladığı parayı alamayağını ifade eden Mchugh, ailesinden uçak bileti istedi.

Ailesinin bilet almasının ardından bir kafede çay ikram edilen Liaym Mchugh, "Ailemle kavga ettim ve uçağı kaçırdım. Ülkemin konsolosluğunun Marmaris’te olduğunu öğrendim. Otostopla Marmaris’e gelerek İngiliz Konsolosluğu’na başvurup durumumu anlattım ve yardım istedim. Konsolosluk görevlileri bana yardımcı olmadı. İlçede dolaştıktan sonra plaja gidip uyudum. Gelen polislere yaşadıklarımı anlattım. Onlar beni otomobille polis merkezine getirdi. Kalmam için otel ayarladı, karnımı doyurup sigaramı aldılar. Tercümandan, benim için kendi aralarında para topladıklarını öğrendim. Bunun üzerine telefon istedim ve ailemi arayarak durumumu anlattım. Ailem bana uçak bileti ayarladı. Kendi ülkemin konsolosluğu bana yardımcı olmadı ama Türk insanı ve Türk polisi yardım etti. Hepsine teşekkür ederim" diye konuştu.

Polis ekipleri, Mchugh’un havalimanına gitmesini sağladı. Mchugh, Türkiye’den ayrılıp uçakla İngiltere’ye döndü.



AG(AÖ/CK)