Bir süre önce tatil için Marmaris’e gelen İngiliz Gerard Peter Okene, bugün saat 02.30 sıralarında 16 yaşındaki oğlu Seperated Okene ile yürüyüşe çıktı. Kaldıkları Kemal Elgin Caddesi’ndeki otellerine yaklaşık 500 metre mesafedeki bir ara sokaktan esmer, boynunda kalp içine çizilmiş şimşek figürlü dövme bulunan zayıf yapılı bir kişi, baba-oğula seslenip, yanlarına geldi. Daha ne olduğunu anlayamadan Gerard Peter Okene’in boynuna sarılan bu kişi, iddiaya göre, capri patolonunun yan cebindeki 500 sterlin ve 500 TL parasını çaldı. Bu sırada plakasız bir motosikletteki başka bir kişi, hırsızlığı gerçekleştiren arkadaşını alıp hızla uzaklaştı.

İki kişiden şüphelenip, ceplerini kontrol ettiğinde parasını çalındığını farkeden Okene, çevredekilerin yardımıyla polisi arayıp, durumu bildirdi. Polis ekipleri tarafından alınarak ifadesi için Çarşı Polis Merkezi’ne götürülen Okene, parasını çalan kişilerden şikayetçi oldu.

3 yıldır tatilini Marmaris’te geçirdiğini belirten Okene, “Dünyanın her yerinde buna benzer olaylar yaşanıyor. Bunu Türkiye’ye mal etmek doğru olmaz. İki hırsızın bir an önce yakalanıp, cezalarını çekmesini istiyorum. Marmaris’e yine gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Polis, boyunlarında dövme bulunan iki şüpheliin yakalanamıs için çalışma başlattı. Aynı yerde, bu hafta içinde 'tantancılık' yöntemiyle 3 hırsızlık olayının daha olduğu öğrenildi.



AG(İÖ/AAA)