Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne 10 gün önce tatile gelen Peter Lomas ve Carla Robb burada yaptıkları düğünle dünyaevine girdi. 9 yıl önce İngiltere'nin Manchester kentinde bir barda tanışan çift, tatil için geldikleri Türkiye'den çok etkilendi. Fethiye'de gittikleri Yörük düğünlerini çok beğenen çift, Yörük geleneklerine göre evlendi.

GELİN ARABASI YERİNE DEVEYE BİNDİLER

İnşaat mühendisi Peter Lomas ile muhasebeci Carla Robb'un nikahı, tatil yaptıkları Yalçın Hotel'de kıyıldı. Nikahın ardından gelin arabası yerine deveye binen çift, davul zurna eşliğinde Hisarönü Mahallesi'ni turladı. İngilizlerin yoğun olarak yaşadığı Hisarönü Barlar Sokağı'nda duran Lomas ve Robb deveden indi. Peter Lomas damat tıraşı olurken, Carla Robb'a kına yakıldı.

İNGİLİZLERİN OYNAYIŞI KÖY DÜĞÜNLERİNİ ARATMADI

Kına yakılırken Carla Robb'un avuçlarını açmaması üzerine Peter Lomas'tan bahşiş istendi. Uzun süre ne yapması gerektiğini anlamaya çalışan Lomas'ın yardımına akrabaları koştu. Kına tepsisine atılan bahşişin ardından Carla Robb'un avuçlarına kına yakıldı. Kına merasiminden sonra gelin ve damat davul zurna eşliğinde oyun oynadı. Çifte, düğüne katılan akrabaları da eşlik edince, Hisarönü Barlar Sokağı'nda büyük coşku yaşandı. Gelinin babası Stuart Robb düğünde davul çalarken, İngiliz misafirler çifte telli oynadı.

Peter Lomas ve Carla Robb daha sonra tekrar deveye binerek düğünün yapıldığı Yalçın Hotel'e doğru yola çıktı. Düğün alayının geçişi sırasına kafe ve barlardaki turistler sokağa çıkarak çifti alkışlayarak tebrik etti.

Peter Lomas, Türk geleneklerine göre evlenmek istediklerini belirtti. Peter Lomas, "9 yıl önce tanıştık. Türkiye'ye birçok kez tatile geldik. Fethiye'yi çok sevdiğimiz için burada evlenmek istedik. Her şey çok güzeldi. Harika bir düğün oldu" diye konuştu.

Türk adetlerinin çok farklı olduğunu kaydeden Carla Robb ise "Türk adetlerine göre evlenmek istedik. Deveye binmek çok güzeldi. Oldukça hoş bir düğün oldu bizim için" dedi.