İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Kapadokya’ya oğulları Alex ve Milb ile kızı Touren’le birlikte geldi. İlk olarak Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı dünyaca ünlü Üçgüzeller mevkiine gelen Büyükelçi ve beraberindekileri, burada Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşıladı. Üçgüzeller mevkiinin Kapadokya’nın dünyada tanınmasını sağlayan yer olduğunu belirten Yıldız “Kartpostallar, kamera görüntüleri burada çekilerek dünyaya Kapadokya tanıtılıyor. Büyükelçiyi burada görmekten mutluyuz. Hristiyan dünyasında Noel kutlamaları da yapılıyor. Kendilerine Noel’in ve yeni yılın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Kazakistan’ın Nevşehir fahri konsolosu Halil Uluer ise, Türk dostu ve Kapadokya hayranı olan büyükelçiyi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Uluer, gelenler arasında Kanada’nın Brezilya büyükelçisi Jamel Khokhar’ın da bulunduğunu, kendisinin Kanada’nın dünyadaki tek Müslüman büyükelçisi olduğunu da ifade etti.

Kazakistan fahri konsolosu, işadamı Dr. Halil Uluer’in daveti üzerine Nevşehir’e gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway ise, Kapadokya’ya bu yıl dördüncü gelişi olduğunu belirterek, bölgeyi çok sevdiğini ifade etti.

Kapadokya’nın dünyanın tanıdığı bir yer olduğunu kaydeden Reddaway, bölgeye daha fazla İngiliz turist gelmesi için çalışacağını da söyledi. Büyükelçi Reddaway, bölge insanının sıcakkanlı ve misafirperver oluşunu da takdir ettiğini de söyledi.

LANGIRT KARŞILAŞMASI

Öğle yemeği için geldiği Uluer Yaşam Merkezi’nde, Uluer’in tavsiyesi ile langırt masasının başına gelen Büyükelçi ve oğlu Alex’le birlikte Halil Uluer ve kardeşi işadamı Halis Uluer’le iddialı bir maç yaptı. Maçı Büyükelçi ve oğlu 5-4 kazandı. Maç sonrası Kazakistan’ın Nevşehir fahri konsolosu işadamı Halil Uluer, rakiplerini kutladı.



AK(OE/AAA)