Sani Konukoğlu Camii önünden başlayan yürüyüş boyunca gençlere, hem yoldan geçenler, hem de evlerinin balkonunda bulunan vatandaşlar ıslık çalıp, bayrak sallayarak eşlik ettiler.

Anıt önünde bir süre duran ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına bir açıklama yapan Ali Efe, son günlerde artan bölücü terörü lanetlemek, şehitlere ve Mehmetçiklere sahip çıkmak adına yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Terör artık her gün canımızı yakmaktadır. Hakkari’deki saldırının ardından maalesef Ege’nin incisi İzmir'de de alçakça bir saldırı ile 1 askerimiz daha şehit edilmiştir. Maalesef bugün acı bir haber aldık. İzmir’deki saldırılarda ağır yaralanan 1 uzman çavuşumuz daha şehit olmuştur. Mübarek Ramazan ayında bile durmak bilmeyen bu saldırıların artık durmasını durdurulmasını istiyoruz. İsmini anmak istemediğimiz  örgüt ne kadar uğraşırsa uğraşsın amacına ulaşamayacaktır. Tüm İnegöl halkı bir olacak ve  devleti ve milletiyle tek yürek olacaktır. Türk ile Kürt'ün arasında sorun var gibi göstermek isteyen, Kürt halkını bizden koparmak isteyenlere inat Türk milleti bu tuzağa düşmeyecek bu oyuna gelmeyecektir.
BEN KÜRDÜM

Konuşmanın ardından gençler Hastane Mezarlığının içerisinde bulunan Şehitliğe sessizce yürüdü. Şehitliğe gelindiğinde konuşma yapmak istediğini belirten ve 'Ben Kürdüm' diyerek konuşmasına başlayan Enes Güller, şunları söyledi:

"2 bin yıldır aynı topraklar da yaşayıp, kız alıp, kız verdiğimiz kardeşlerimizle bizi kimse birbirimize düşüremez. Bizi kırdıramaz. Şurada yatan bir tane isimsiz kahraman var. Bak burada kafası belli olmayan elinde bayrak olan bir el var. Biz bu ülke için çok bedeller ödedik. Bunda sonra da öderiz. Ama şunu dost düşman iyi bilsin ki, biz bir ölür bin diriliriz. Bizim bir ölümüz sizin bin leşinize eş değerdir. Biz bu vatanı ölmekten korkmadan severiz. Biz bu vatan için ölmeye bir kere değil bin defa göze almışız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Kürt'ü de, Laz'ı da, Çerkez'i de, Türk'ü de böyleyiz. Hiçbir şehit anası ve babası biz yalnızız demesin. Hiçbir şehit anası, hiçbir şehit babası, kardeşi yalnız değil. 80 milyon Türk evladı var. 80 milyon Türk evladı olan hiç kimse yalnız değildir, olmayacaktır. 2 bin yıldır nasıl devlet kurup, devlet yıkıldı. Tekrar devlet kurduysak. Bin defa yıkılsa, bin defa kurarız. Bin defa da başınızı keseriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Konuşmanın ardından yürüyüş, gençlerin şehitler için dua etmesiyle son buldu.