İnegöl Organize Sanayi Bölgesi üstündeki ormanlık alanda saat 21.00 sıralarında çıkan yangıı kısa sürede çevreye yayıldı. Makilik alandan meşe ağaçlarının bulunduğu bölgeye sıçrayan alevler, rüzgar nedeniyle hızla büyüdü. Yangına İnegöl itfaiyesinin yanı sıra Yenişehir, Kestel, Bilecik ve Bursa’dan takviye olarak giden çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede etti.

JANDARMA YOLU ULAŞIMA KAPATTI

Alevler yol üzerindeki ağaçlara da sıçrayınca jandarma ekipleri, İnegöl-Yenişehir karayolunu araç trafiğine kapattılar. Sürücüler Jandarma tarafından çevre yolu ve tali yollardan gitmeleri konusunda uyarıldılar. Yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye görevlisi Mustafa Ay, kayalıklardan düşerek hafif şekilde yaralandı. Ay’a ilk müdahale olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangını dört saat içinde kontrol altına aldıklarını soğutma çalışmalarına başladıklarını belirterek herhangi bir tehlikenin bulunmadığını söyledi. Karacabey, yanan bölgede 10 dönümlük alanın orman vasfını kaybetmiş çalılıklardan oluştuğunu diğer bölümlerde ise meşe ağaçlarının bulunduğunu belirtti. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Arslan Akpınar, soğutma çalışmalarının ardından yolun trafiğe açıldığını, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. 



SA (FK/AK)