Mahmudiye Mahallesi 10’uncu Sokak’ta henüz faaliyete geçmemiş olan oto yıkama-yağlama dükkanının önünde geçen çarşamba günü saat 08.00'de kanlar içindeki erkek cesedini görenler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve olay yeri inceleme ekipleri, vücudunda bıçak darbeleri bulunan ve sac korkuluklara araçla sıkıştırılarak öldürülen kişinin, yeni açılacak oto yıkama-yağlama dükkanının sahibi Ahmet Arun olduğunu belirledi.

Çevrede yapılan arama sırasında cinayette kullanılan kanlı bıçak, boş bir arsada bulundu.

Yapılan ilk soruşturmada, Ahmet Arun’un gece işyeri yakınlarında içki içtiği ve daha sonra kimliği belirlenemeyen kişilerle kavga ettiği öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELEREK BULUNDU

Cinayetle ilgili soruşturmayı sürdüren polis ekipleri çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Bölgeden geçen 16 UY 530 plakalı aracı tespit eden polis, soruşturmayı bu yönde derinleştirdi ve araç bir gün sonra Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı’nda seyir halindeyken durdurularak yakalandı. Şüphelilerin kimliklerini tespit eden polis, arama çalışmalarını sürdürürken, olaydan sonra Manisa’nın Akhisar İlçesi’ndeki akrabalarının yanına giden ve cinayeti işlediği iddia edilen Ercan Aydemir, İnegöl'e dönerek polise teslim oldu. Aydemir’e yardım ettiği bildirilen Hatice Kızman ve Serkan Sebirli de polis tarafından gözaltına alındı.

İddiaya göre cinayet Ahmet Arun, Serkan Sebirli ve kız arkadaşları Hatice Kızman ile birlikte alkol alan Ercan Aydemir'e, yanlarına gelen Ahmet Arun'un arkadaşları ensesine vurarak şaka yapmak istemesi sonucu işlendi. Buna sinirleren Ercan Aydemir  alkolünde etkisiyle tartıştığı Ahmet Arun'dan yanlarından ayrılan bu kişilerin adreslerini kendisine söylemesini istedi. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce Arun, Aydemir'i kolundan ve bacağından bıçak araladı.  Bu sırada belindeki bıçağını çıkartan Ercan Aydemir, arkadaşını önce bıçaklayarak öldürdü, daha sonra da otomobil ile üzerinden geçti. Bıçağı atan zanlı daha sonra Manisa'nın Akhisar ilçesindeki akrabalarının yanına kaçtı.

Emniyet Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanarak ifade vermeyen 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.



SA(FK/AAA)