Bursa’nın İnegöl İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan çekyat, koltuk ve sandalye fabrikasında çıkan ve 15 itfaiye aracının 60 personelle müdahale ettiği yangın, güçlükle söndürüldü. Fabrikada soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangındaki zararın 4 milyon TL olduğu sanılıyor.

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi 4’üncü Cadde’de bulunan Cavcı ve Elita firması ortaklığında sürdürülen, çekyat koltuk grubu ve sandalye imalatı yapan fabrikada sabah saat 07.30’da kanepe üretim bölümünde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın, kısa sürede fabrikaya yayıldı. Çabuk yanan sünger, tekstil ve ağaç ürünlerinin bulunması yangının büyümesinde etkili oldu. Olay yerine gelen İnegöl Belediyesi itfaiye ekiplerine takviye olarak beldelerden ve Yenişehir Belediyesi'nden araçlar geldi. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınırken, BOTAŞ Genel Müdürlüğü’ne ait İnegöl basınç düşürme istasyonunun yangın alanının hemen karşı tarafında olması ve çevrede fabrikaların bulunması korkuyu bir kat daha arttırdı. Ancak yangın başka bölgelere sıçramadı.

Olay yerine gelen İnegöl Kaymakam Aziz İnci ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, bir süre yangın söndürme çalışmalarını izledi. Fabrikaları yanan Cavcı firması sahipleri Ahmet Cavcı ve oğlu Emre Cavcı ile Elita sandalye fabrikası sahibi Bülent Sav ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Fabrika sahipleri, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sırasında plansız hareket edildiğini öne sürerek planlı hareket edilmesi halinde yangının bu kadar büyümeyeceğini söyledi. Belediye yetkilileri ise Organize Sanayi Bölgesi'nde çok sayıda fabrika bulunduğunu ve yangının çevreye ve BOTAŞ basınç düşürme istasyonuna sıçramaması için çok dikkatli çalışma yapıldığını belirtti.

İlk belirlemelere göre 4 milyon TL’lik maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.



HÜ(FK/BT)