Olay, İnegöl İlçesi'ndeki Merkez Polis Merkezi'nde 14 Kasım 2010 tarihinde meydana geldi. Kurban Bayramı izin kullanmak isteyen polis memuru Suat Karabağ, amirlerinden olumsuz cevap alınca, silahını çekerken karakolda bulunan meslektaşlarına kurşun yağdırdı. Açılan ateşle polis memurları Selahattin Arslan, Murat Solak ve Halil Kazanlı yaralandı. Olayın ardından diğer polis merkezlerinden çok sayıda ekip, bölgeye sevk edildi. Karabağ, "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verince, ekipler operasyon kararı aldı. Çelik yelek giyip içeri giren polisler, Suat Karabağ'ı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Biri tuvalette kanlar içinde bulunan, yaralı 3 polis İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Halil Kazanlı doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

"TEDAVİ İÇİN İSTANBUL’A GÖNDERİLDİ"

Olay ardından 19 Kasım 2010 tarihinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmesi için Metris Cezaevi’ne gönderilen tutuklu sanık Karabağ buradaki tedavisinin ardından 5 ay önce Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

CEZAİ EHLİYETİ YOK

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürme' ve 'Yaralama' suçlarından yargılanan tutuklu sanık Suat Karabağ ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay sırasında ağır hasta olduğunu ve kulağına birtakım kahkaha seslerinin geldiğini söyleyen Karabağ, "Daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Hastanede iken kendime geldim. Olay sırasında bilincim yerinde değildi. Daha önce verdiğim ifadeleri de kabul etmiyorum" dedi.

İstanbul Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi’nden gelen raporda sanık Suat Karabağ’ın cezai ehliyetinin bulunmadığı belirtildi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.



SB(FK/İD)