Dün saat 18.00 sıralarında Dilovası'nın Mimar Sinan Mahallesi'nde Mustafa Aksu'ya ait bir hurda deposunda, tıkanan kuyu giderlerini temizlemeleri için kuyuya indirilen 15 yaşındaki İsmet Erkut ile aynı yaştaki Ömer Aslan bir süre sonra kuyu içindeki gazdan etkilenerek baygınlık geçirdi. Çocuklardan cevap alamayan 19 yaşındaki Mustafa Erkut ile adı öğrenilemeyen bir kişi de onları kurtarmak için kuyuya indi. Bu kişiler de gazdan etkilenince, büyük bir panik yaşandı. Olay yerinde bulunanlar sonra inen 2 kişiyi çıkrmayı başarırken, olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı. 

TEDİRGİN BEKLEYİŞ

İtfaiye ekipleri kuyuda baygın halde olan 2 çocuğu kurtarmak için çalışırken, 112 ekipleri de kuyudan çıkarılan 2 kişiye müdahalede bulundu. Kuyuda mahsur kalan çocukların yakınları kurtarma çalışmalarını gözyaşları ve tedirginllik içinde izlerken, bazıları sinir krizi geçirdi. Bazı vatandaşlar ise yeterince hızlı olmadıklarını öne sürerek itfaiye ve sağlık ekiplerine tepki gösterdi.

İtfaiyenin yarım saat süren kurtarma çalışmasının ardından kuyudan çıkarılan 2 çocuk, diğer 2 kişiyle birlikte hazır bekleyen ambulanslarla Gebze'deki Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan 4 kişinin de hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Ölüm ve yaşam arasındaki gergin bekleyiş, bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülere yansıdı.

İl Çevre Müdürlüğü ile Dilovası Belediyesi'ne bağlı çevre ekipleri, depodaki kuyuda incelemelerde bulundu. Depo sahibi Mustafa Aksu ise gözaltına alındı.



OY(MB/COŞ)