Halk TV'de gazeteci Özlem Gürses'in programına konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın belediyenin soruşturma dosyalarına el koymasına tepki gösterdi.

İBB'ye ait soruşturma dosyalarına el koymasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, "Televizyonda dedim diye yollamışlar. Lafa bakar mısınız? O zaman buradan söylüyorum. En az 40 tane daha soruşturma gelecek merak etmeyin. Hani tekrar müfettiş yollamak isterlerse diye" şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu, CHP’li üç milletvekilinin istifasını da değerlendirdi. Muharrem İnce’nin kuracağı iddia edilen yeni parti hakkında konuşan İmamoğlu, “Ben fikrimi bizzat kendisine 3-4 ay önce söyledim. Ben aklımdan geçeni sayın İnce’ye söylemeyecek uzaklıkta birisi değilim. Her zaman da söyledim. Bütün Türkiye’de yaptığı her hamlede yanında olmaya gayret ettik. Ama bundan sonraki yol tercihi bana göre yanlış. Umarım kurmaz ama kendi takdiridir. Umarım siyasi anlamdaki yol haritasını yine CHP’de devam ettirir. Elbette ki partimizin kurallarına, disiplinine uygun bir şekilde” dedi.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in CHP’den istifası için İmamoğlu, şunları söyledi:

Üzüldüm ama onların adına üzüldüm. Böyle önemli bir süreçte, önemli bir yolculukta CHP’nin özellikle son dönemde, tabiri caizse bugünün şikayet ettiğimiz bütün unsurlarının karşısında buluşan ittifak ruhuna önderlik ettiği bir dönemde böyle bir tercihlerini hem anlamlı bulmadım hem kendi adlarına üzüldüm. Milletimizin bu tür olayları çok rasyonel bakış açısıyla takip ettiğini biliyorum. Pişman olacaklarını şimdiden görüyorum.

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“İNCE, UMARIM YENİ PARTİ KURMAZ” 

Muharrem İnce’nin parti kuracağı iddialarına, ‘Umarım yeni parti kurmaz’ diye yanıt veren İmamoğlu, şöyle sürdürdü:

Ben fikrimi bizzat kendisine 3-4 ay önce söyledim. Ben aklımdan geçeni Sayın İnce’ye söylemeyecek uzaklıkta birisi değilim. Her zaman da söyledim.

Bütün Türkiye’de yaptığı her hamlede yanında olmaya gayret ettik. Ama bundan sonraki yol tercihi bana göre yanlış. Umarım kurmaz ama kendi takdiridir. Umarım siyasi anlamdaki yol haritasını yine CHP’de devam ettirir. Elbette ki partimizin kurallarına, disiplinine uygun bir şekilde.