Eskişehir'de CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Muharrem İnce, AK Parti milletvekili, eski milli futbolcu Hakan Şükür'ün televizyonlarda spor yorumculuğu yapmasını eleştirdi. İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geldiğimiz noktaya bakarsak, PKK polis memurunu kaçırıyor. Maaşını kesiyor devlet. Sonra açıklama yapılıyor 'PKK maaşını çekmesin diye kestik'. Memura zam yapamıyor hükümet. Ama danışmana 13 bin euro maaş veriyor. Milletvekili Muharrem İnce, bedava öğretmenlik yapmak istiyor Meclis Başkanı izin vermiyor. Hakan Şükür televizyon kanallarında yorum yapıyor. Şimdi basmadan ipekli elbise olmaz. Bunların kumaşı basma. Türkiye'de korkmamız gerekenler kimler biliyor musunuz? Pirincin içindeki siyah taşlardan kokmayın. Pirincin içindeki beyaz taşlardan korkun. Piricin içindeki siyah taşları hemen ayıklarsınız. Ama beyaz taşlar dişinize zarar verir. Buna dikkat etmeliyiz. Bu beyaz taşların da kimler olduğunu herkes biliyor."

TÜRKİYE DİKTATÖRLÜĞE HIZLA GİDİYOR

Muharrem İnce 4+4+4 eğitim sistemini konusunda da görüşlerini açıkladı. Tartışmanın rant tartışması olduğu söyleyen Muharrem İnce, Türkiye'nin hızla diktatörlüğü doğru gittiğini öne sürerek şunları kaydetti:

"Bakın 4+4+4 tartışması gidiyor. Ne olmuş? Bakanlar Kurulu'ndan geçirememişler bunu. Grup Başkanvekilleri kanun teklifi olarak getirmiş. Hiç inanmayın Tayyip Erdoğan 'imza at' diyecek de imza atmayacak, bir bakan varmış o Bakanlar Kurulu'nda. Böyle bir şey yok. Türkiye'de her şeye o karar veriyor. Geçtiğimiz günlerde bir MİT Yasası çıktı biliyorsunuz. Orada özel görevlileri olacak başbakanın. Türkiye bir diktatörlüğe doğru hızla gidiyor. Böyle bir ortamda Türkiye'de direnen bir tek kurum kaldı. O da CHP. 4+4+4 tartışması bir din tartışması değil. Bir imam hatip tartışması değil. Bu tartışmanın birincil ayağı rant tartışmasıdır. Fatih Projesi ile okullara dağıtılan bilgisayarları Kamu İhale Kanunu kapsamı dışına çıkarttılar. Buradan birilerini zengin edecekler. İkinci ayağı kız çocuklarımızdır. Kanunun ilk komisyona gelişini hatırlayalım. 9 yaşından itibaren Açıköğretim şansı veriliyordu. Bu şansı verirseniz, kız çocuklarımızı yarın okula göndermezler. Pek çok aileye gün doğmuş olur. Okula kız çocuklarımız gitmez. Numaradan kız çocuklarını okutmak için kampanya açıyorlar. Engelli çocuklarımız için de bir zorunluluk olmazsa Açıköğretim şansını erken verirseniz bu çocuklarımız da okula gitmez. Aileler o zorluğa katlanmaz. Biz kız çocuklarımız ve engelli çocuklarımızı hakkını aramak için direndik. En sonunda bir zorbalıkla karşılaştık. Eşkıya geceyi beklemedi, gündüz vakti Meclis'teydi. 150 AKP milletvekili kravat takmadan montlarını giyerek sabahın erken saatlerinde Meclise gelerek komisyon odasını doldurdu. Hiçbirinin elinde dosya, not kağıdı yoktu. Kimse söz talebinde bulunmadı. Amaçları yumrukla bizi susturmaktı. Biz Kurtuluş Savaşı'ndan geliyoruz. Dünyanın en eski 10 partisinden birisiyiz. Bunlara pabuç bırakacak değiliz."

YÜRÜYÜŞE KATILDI

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce basın toplantısının ardından CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve partililer ile birlikte çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği 'Cumhuriyet Eğitimine Sahip Çıkalım, 4+4+4 Kesintili Eğitime Hayır' yürüyüşüne katıldı. 

Mustafa Kemal Atatürk Caddesi, Porsuk Bulvarı girişinde başlayan yörüyüşe katılan yaklaşık 2 bin kişi sık sık 'Halkız, haklıyız kazanacağız', 'AKP al yasanı başına çal', 'çocuk işçi istemiyoruz', 'çocuk gelin istemiyoruz', 'Kasımpaşa'nın imamı kaça sattın vatanı' ve 'paralı eğitim istemiyoruz' sloganları attılar.

Yürüyüş, yaklaşık bir kilometre mesafedeki Porsuk Bulvarı Adalar Migros Mağazası önünde sona erdi. Burada Muherrem İnce ile Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Sungar konuşma yaptı. Kalabalık, yapılan konuşmaların ardından olaysız dağıldı.



KA(EK/AAA)