İnce, CHP İl binasında yaptığı toplantıda Sivas Davası’na ilişkin verilen zamanaşımı kararına değinirken, "Sivas’ta insanları cayır cayır yaktılar. Bu yetmiyormuş gibi orada yakanların avukatlarını milletvekili yaptılar. O sanıklardan, firari olanlar askere gitti, işe girdi, evlendi, ehliyet aldı ve dün ne yazık ki zamanaşımına uğrattılar. Sonra da bunu protesto eden insanların üzerine gaz bombası attılar. Bu bir insanlık suçudur. Önce insanlığı yaktılar, insanlığı yok ettiler. Dün de hukuku yok ettiler" diye konuştu.

İnce, Başbakan Erdoğan’ın kendisi ile ilgili davayla ilgili "Hayırlı olsun" demesinin içini burktuğunu ve acıttığını anlatırken, "Temel mi atıyorsun? Neyi hayırlı oluyor? Sen orada insanları yakanları ödüllendirdin. Yanı başına aldın, Başbakan Yardımcısı, milletvekili yaptın. Utanması lazım o cümleden. Benim içim acıdı, kendisi utandı mı bilmem" dedi.

Muharrem İnce, yeni eğitim sistemine ilişkin komisyon toplantısındaki gelişmeleri değerlendirirken Cumhuriyet tarihinde böyle bir olayın görülmediğini, pazar günkü olayların "Zorbalığın en ileri geldiği nokta" olduğunu öne sürdü. İnce, şöyle devam etti:

"PKK terörü vardı bu ülkede artık AKP terörü var. Meclis'te can güvenliğimiz yok. Türkiye’de sopayla kanun geçirme devri başladı. Sen ustalık döneminde değil, zorbalık dönemindesin. Ama sana pabuç bırakmayacağız. Dün bir açıklamasında 'Hangi dilden anlarlarsa o dilden konuşacağız' diyor. Cumhuriyet tarihinde böyle bir başbakan gelmemişti. Kabadayı da, çakma kabadayı yanlız. Onun kıblesi Washington, Brüksel’de. O kabadayılığını Libya’yı bombalatmamak için gösterseydi ya. Amerikan askerleri Irak’ta 1.5 milyon insanı öldürürken neredeydin sen çakma kabadayı. Dün 'Dostum' dediğin Esad’ı devirmek için emperyalist güçlerle işbirliği içindesin. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de işbirliği içindesin. Dindar bir nesil yetiştirecekmiş. Libya’da, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da hiç aklına gelmiyor din."

Partililere çeşitli fotoğraflar gösteren İnce, CHP'nin savaş için cami içine silah sakladığını, ancak AK Parti’nin rant için cami yıktığını öne sürerken, "Rahmetli Erbakan yaşasa, 'Sizi gidi rantiyeciler sizi' derdi. Mimar Sinan’ın torunları ne zamandan beri camilerin altına alışveriş merkezleri kurdu, marketler açtı. Bunların dini imanı yine para. Caminin altında dükkan açacaklar, oradan rant elde edecekler, birilerine peşkeş çekecekler. Kavgamız dindarlar ile dindar olmayanlar arasında değil rantiyecilerle, bu milletin malını mülkünü korumak isteyenler arasında" diye konuştu.

Muharrem İnce, 4+4+4 tartışmasının bir İmam Hatip tartışması olmadığını kaydederek, "Kız çocuklarımızın geleceğini, engelli çocuklarımızın hakkını savunma, çağdaşlığın, bilimin tartışmasıdır. Bu bir din tartışması değildir. Sahtekarlık yapmasınlar, gerçek yüzlerini ortaya koysunlar. Bu kanunun içinde rant vardır. Bunları konuşsunlar" dedi.



SG(FK/İD)