Ancak görüşmenin içeriği konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can bugünkü yazısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Aralık ortasında “İmralı’da iki gün geçirdiğini” ve Fidan ile Öcalan’ın İmralı'ya bir BDP heyetinin gitmesi konusunda mutabakata vardıklarını belirtmişti.

Türkiye'de hükümetin en etkili isimlerinden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan, yetkililerin PKK'yı silahsızlanmaya zorlamak için örgütün İmralı'da bulunan lideri Abdullah Öcalan'la görüşmekte olduklarını doğrulamıştı.

Başbakan Erdoğan da, daha önce genel olarak görüşmelerin yapılmakta olduğunu açıklamıştı.

BDP'liler ne diyor?

Haberi duyuran Fırat Haber Ajansı BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerine de yer vermiş.

Habere göre Demirtaş, görüşme ile ilgili haberleri hükümet kanadından değil, doğrudan Abdullah Öcalan'ın göndereceği açıklamalardan öğrenmek istediklerini söylüyor.

 BDP İçel milletvekili Ertuğrul Kürkçü de şu ana kadar bilgilerin hep iktidar tarafından medyaya sızdırıldığını ve tatmin edici olmadığını söyledi.

Kürkçü, "Sizden daha fazla bir şey biliyor değilim. Bizim gruptaki vekillerin de size söyleyecekleri benimkiyle aynı. Ben bu haberleri hayretle okuyup anlamaya çalışıyorum" dedi.

Kürkçü, "Bize intikal eden, bizimle görüşülerek ortaya çıkarılmış bir şey şu ana kadar yok. Öcalan'la varıldığı söylenen anlaşmalarla ilgili ya da anlaşmaya anlaşmak konusunda verilen bilgilerle ilgili bir şey bilmiyorum. Bunu da şu ana kadar çeşitli gazetelerde birbirlerinden farklı ve birbirleriyle çelişen bilgiler içerisinden ben de seçmeye çalışıyorum. Bir gelişme olduğu besbelli ama bunun bize bir doğrudan bilgi olarak yansımış değil. Bazı bilgiler de bana çok inandırıcı gelmiyor"

Beklentiler ne?

İçel milletvekili Kürkçü "Ben aslında şu an basına yansıyanların bir müzakere başlangıcı için çok az olduğunu düşünüyorum" diyerek Kürt halkının temel taleplerinin karşılanacağına dair bir belirti görmediğini o nedenle Öcalan'ın bu noktada bir anlaşmaya oturacağına ihtimal vermediğini söyledi.

Kürkçü sözlerini "Büyük olasılıkla Öcalan'ın dışarıyla temas ettitkten sonra kendi görüşlerini çeşitli taraflarla; parlamento grubuyla, DTK ile ve muhtemelen Kandil'le bağlantı kurarak, bir durum muhakemesi yaptıktan sonra görüşmeye başlayabileceğini düşünüyorum. Daha çok uzun bir yolun başına bile geldiğimizden emin değilim. Ben biraz temkinli olmak gerektiğini düşünüyorum" diye sürdürdü.