Merkez Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Araştırma Bürosu ekipleri, Adana Çimento Fabrikası'ndan yük alan İbrahim Ateş yönetimindeki 01 JN 950 plakalı kamyonu takibe alıp, D-400 karayolu üzerinde durdurdu. Kamyonun üzerine çıkan polisler, örtülen çadırı ve yan kapakları açtığında çimento torbalarının arasına, kasa profillerinin içine sıralanmış poşetler içinde binlerce paket sigara buldu. Yapılan sayımda ele geçirilen kaçak sigaranın 15 bin paket olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan kamyon şoförü İbrahim Ateş sorgusunda, "Ben nakliyeciyim. Bana çimento taşıyacağımı söylediler. Ben de geldim. Burada adını bilmediğim bir hamal, yükü boşaltacağım yerde beni karşılayacaklarını, sigaraları alacaklarını söylediler. Bunun üzerine kabul ettim" diye ifade verdi.

Ateş'in ifadesiyle soruşturmayı derinleştiren polis, çimento fabrikasında çalışan hamal ile sigaraları teslim alacağı kaydedilen bir kişiyi gözaltına aldı. Bu sigaraların, daha önce polisin operasyonlarda ele geçerilen ve yakılarak imha edilmesi için çimento fabrikasına gönderilen kaçak sigaralar olduğu, depodan çalınıp tekrar piyasaya sürülmek istendiği

belirlendi.



FK(OA/SS)