Marmara Bölgesi'ni vuran 17 Ağustos 1999 Depremi'nde denize göçen ve yaklaşık 30 metre derinde bulunan enkazda açılan sualtı fotoğraf sergisine dalış etkinliğini görmeye gelen IMF Başkanı Christine Lagarde, "Politika konuşmayacağım. Uzun süredir dalış sporunun içersindeyiz. Sizlerle birlikte bu etkinlikte olduğum için çok mutluyum" dedi. Gölcük Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin 'Engelsiz Deniz' projesi kapsamında, "Engellileri Anlıyoruz" ulusal fotoğraf yarışması ödül töreni ve Türkiye'nin Engelileri konu alan ilk sualtı fotoğraf sergisi için Gölcük İlçesi Değirmendere Sahili'ne Devlet eski Bakanlarından Kürşad Tüzmen'in konuğu olarak gelen, dalış spodruyla ilgilendiği bilinen IMF Başkanı Christine Lagarde, Değirmendere Sualtı Topluluğu (Dessat) dalış kulübünde dalgıçlarla sohbet etti. 

İstanbul'da katılacağı program nedeniyle kendisi için hazırlanan ve çok istediği dalış programını iptal etmek zorunda kalan Lagarde, bir gazetecinin Derecelendirme Kurulu'nun Türkiye notunu pozitiften durağana çekmesi ile ilgili soru üzerine, "Gündemle ilgili sorulara cevap vermeyeceğim. Kürşad bey ile birlikte uzun zamandır bu sporun içindeyiz. Sizlerle birlikte bu etkinlikte olduğum için çok mutluyum" dedi. IMF Başkanı Lagarde'nin sözlerini Tüzmen tercüme etti. 

Dün engellilerle birlikte yüzdüğünü söyleyen Bakan Tüzmen, "Bugün IMF Başkanı ile birlikte burada yapılan etkinliğe geldik. Kendisi de dalış yapacaktı. Fakat zamanı olmadığı için bu programını iptal etti. Kendisi Fransa Milli takımında Su balesi yapmıştı. Kendisiyle diyologumuz çok iyidir. Bana herşeyini danışır. IMF Başkanı olmadan da bana danıştı. Laf aramızda 'Nicolas Sarkozy gidecek. Sen işine devam et' dedim" diye espiri yaptı.

IMF Başkanı Lagarde kısa süren ziyaret ardından karayolu ile İstanbul'da yapılacak toplantıya geçti.

 

EA(MB/İD)