Osmaniye İmam Hatip Lisesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenen 'Vatanını, Namusunu Koruyan Müslüman Türkler' adlı oyunda rol icabı bir imam üzerinde 'haç' işareti olan papaz kıyafeti giyerken, Fransızlarla işbirliği yapan Ermenilerin bir asır önceki iç savaşı 'soykırım' diye çarpıtmasına sahneden tepki gösterildi.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ömer Bahçeci, "Tarihte 'iğtişaş' yani kargaşa olarak bilinen Adana olaylarını saptırıp, soykırım gibi göstermeye çalışarak dünya kamuoyunun aldatılması kabul edilecek bir durum değildir. Biz imamlar, olaylara Fransız kalmamak için bu tiyatroyu dünya kamuoyunun vicdanına ve takdirine sunuyoruz" dedi.

İmamların tiyatro yoluyla anlamlı mesajlar verdiğini belirten Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul ise geçmişten bu yana dış güçlerin çirkin oyunlarıyla Anadolu'da kardeşi kardeşe düşürdüğünü vurguladı.

Çortul, "Bizi kardeşliğin en sıkı bağlarıyla birbirimize saran bağ din kardeşliğidir. Din, vicdan, merhamet, paylaşmak gibi kavramları hayatta yaşanır kılan, kardeşlik duygusu ve kardeşlik hukukudur. Bu kardeşlik kavramının vatansız yaşanamayacağı gerçeğiyle dış güçlerin tarihte ne oyunlar oynadığına bakmamız gerekmektedir. Bu gerçekten hareketle, Allah'ın ipine sarılmaktan başka, kardeş olmaktan, kardeşlik hukukuna riayet etmekten başka çaremiz yoktur" diye konuştu.