Olay bugün öğle saatlerinde Kütahya kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Yaylıbaba mesire yerinde meydana geldi. Kuran kursu öğrencileri, cami imamı Mehmet Ali Gürses ile birlikte piknik yapmak için Yaylıbaba Mesiresi'ne gitti. Öğrencilerin 5'i, yaklaşık 200 metre uzaktaki yağımur sularıyla oluşan gölete serinlemek amacıyla girdi. Derinliği yer yer 2 metreyi bulan gölette çocuklardan Orhan Ersoy (14), Sefa Doğan (14) ve Salih Cengiz (13) bir anda çırpınmaya başladı.

Diğer 2 çocuk, 3 arkadaşının suda kaybolduğunu görünce çıkıp durumu piknik alanında bulunan imam Gürses'e bildirdi. Gürses'in cep telefonundan 'Alo 156 Jandarma İmdat' hattını arayıp yardım istemesinin ardından olay yerine 112 Acil Servis ekibik, jandarma ve sivil savunma ekipleri sevk edildi.

Suya giren dalgıçlar, Orhan Ersoy, Sefa Doğan ve Salih Cengiz'in cesedini çıkarttı. Cesetler otopsi için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.