Kayseri Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Engeliler Derneği'nin katkılarıyla imam ve müezzinlere Türk İşaret dili öğretildi. 15 din adamı, Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmeni Selahattin Çarkıt tarafından 120 saatlik eğitimden geçirildi. İşaret dilini öğrenen din adamları için düzenlenen sertifika töreninde Arapça okunan Kuran-ı Kerim'in Mü'minun Suresi ve ardından İstiklal Marşı, kurs gören imam ve müezzinler tarafından işaret diliyle salonda bulunan engellilere de anlatıldı.

Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyleyen Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, "İşitme engelli vatandaşlarımıza gerek namaz, gerekse Kuran-ı Kerim öğrenmeleri konusunda, namazlarını beş vakit camilerde kılabilmeleri için din adamlarımızı, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla eğittik. 120 saatlik başarılı bir çalışma oldu. Özel bir camide, bu eğitimi alan imam ve müezzinlerimiz vaaz ve hutbeleri de işaret diliyle vererek, engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirmelerine yardımcı olacaklar’’ dedi.

Müftü Maraşlıgil, yaşayan her insanın potansiyel engelli olduğuna dikkati çekerek, engelliler toplumda mozaik olduğunu söyledi. Maraşlıgil, "İşitme engelli kardeşlerimiz gözlerini kulak gibi kullanarak, sevaplarını ikiye katlamaktadır. O nedenle onlara da ibadet olanağı sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığımızın da onayıyla işaret dilini din adamlarımıza öğrettik’’ diye konuştu.

Din adamları için düzenlenen sertifika töreni boyunca, tüm konuşmalar ve okunan ayetler, işaret dili eğitimi alan imamlar tarafından salonda bulunan engelli vatandaşlara anlatıldı.