İnegöl-Bursa karayolunda geçtiğimiz haziran ayında meydana gelen trafik kazasında Bursa'da imamlık yapan İbrahim ve İsa Can kardeşler ile eşleri, ilçe merkezinde evlenen bir akrabalarının düğününe katıldıktan sonra aynı akşam bir komşularının düğün törenleri için Harmanlı Köyü'ne gitmek üzere yola çıktı. Tekke Camii’nde imamlık yapan İbrahim Can'ın kullandığı 16 PG 337 plakalı otomobil, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne yaklaştığı sırada, iddiaya göre hatalı sollama yapan İsmet Can Yavuz'un yönetimindeki 16 ABH 27 plakalı otomobilin çarpması sonucu, şarampole yuvarlandı. Sürücü İbrahim Can ile eşi 46 yaşındaki İfaket Can'ın ağır yaralandığı kazada, yanlarındaki ağabeyleri Karakadı Camii İmamı İsa Can ve eşi Yadigar Can olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaza sonrası yakalanan sürücü İsmet Can Yavuz ise tutuklanıp cezaevine konuldu.

"KAZA SONUCU OLDU"

Hakkında, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'Taksirle birden fazla kişiyi öldürmek' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İsmet Can Yavuz ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede verdiği ifadede olayın tamamen kaza sonucu meydana geldiğini söyleyen Yavuz, "Çok üzgünüm" dedi.

Duruşma, kazada ölen Can çiftinin oğlu Mustafa Can ile kızı Fatma Yıldırım'ın dinlenmesiyle devam etti. Mahkemede ifade veren kardeşler, sanığın cezalandırılmasını istedi. Yargılama, eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.