Esra Altunay, 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılı başında annesi Armağan Altay'ın isteği üzerine Zonguldak İmam Hatip Lisesi'ne başladı. Ağustos 2011'de annesi Armağan Altay, üvey babası 41 yaşındaki Aslan Altay tarafından bıçaklanarak öldürülen Esra Altunay, Aile ve Sosyal Politakalar İl Müdürlüğü'nce koruma ailesi olarak teyzesi 29 yaşındaki Türkan Ayyıldız'a verildi. Annesinin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Esra Altunay, yıl sonunda bütün dersleri zayıf olduğu için sınıfta kaldı. 

Bu yıl dersleri ağır olduğu gerekçesiyle yeniden İmam Hatip Lisesi'ne devam etmek istemeyen Esra Altunay, Zonguldak Kız Meslek Lisesi'ne nakil yaptırmak istedi. Ancak Kız Meslek Lisesi, öğrenci kadrosu dolu olduğu gerekçesiyle Altunay'ın nakil talebini kabul etmedi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına rağmen okula başlayamayan Altunay, Kız Meslek Lisesi'nden gelecek haberi bekliyor.

Geçen yıl ölen annesinin isteği üzerine Zonguldak İmam Hatip Lisesi'ne kayıt olduğunu belirten Esra Altunay, şöyle dedi:

"Hem annemi kaybetmenin acısı hem de derslerin ağır olması sebebiyle sınıfta kaldım. Bu yüzden bu sene tekrar İmam Hatip Lisesi'ne devam etmek istemedim. Benim en büyük isteğim meslek lisesinde eğitim görmek. Sınıf öğretmenliği, çocuk gelişimi ve kuaförlük gibi bölümleri olan Kız Meslek Lisesi'ne kayıt yaptırmak istedim. 'Kadromuz dolu, birkaç gün bekleyin, haber vereceğiz' diyerek kayıt yapmadılar. Birkaç kez yine gittim aynısını söylediler. Beni oyaladılar. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sesimi duysun, ben okumak istiyorum."

Kız Meslek Lisesi yöneticileri, 9'uncu sınıflarda 150 kişilik öğrenci kontenjanının dolduğunu, sınıflarda yer olmadığını, ancak gelmeyen ya da başka bir okula nakil giden öğrenci olursa yerine Esra Altunay'ın alınabileceğini söyledi.



DS(EE/BT)