İller Bankası yetkilileri, kuruma yakıt teslimatı yapan M.A.G.'nin, aynı renk ve model 2 ayrı tankeri kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri araştırma başlatıp, M.A.G.'yi takibe aldı.

Takip edildiğinden habersiz olan M.A.G., İller Bankası'nın deposuna dolu tankerle giriş yapıp, kantarda tarttırdıktan sonra akaryakıtın tamamını depoya boşaltmadan ayrıldı. Şantiyede aynı renk ve modeldeki boş tankeri kantarda tarttıran M.A.G, kurumda görevli A.K.'nin imzaladığı temsil evrakını alıp çıktı. Mali Büro Amirliği ekipleri bu sırada M.A.G, A.K. ve boş tankeri depoya getiren M.K.'yi gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamada aynı yöntemle 6 defada toplam 36 bin litre eksik akaryakıt teslimatı yapıldığı ortaya çıktı. İller Bankası'nın bu yöntemle 73 bin 800 lira zarara uğratıldığı saptandı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.



FK(OA/İD)