4 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği Zafer Camii'ne Okul Müdürü İbrahim Pataz ve sınıf öğretmenleriyle giden 130 öğrenciyi İl Müftüsü Ramazan Çortul ile cami imamı Adem Yıldır karşıladı. Adem Yıldır, caminin bölümlerinden olan mihrap, minber, vaaz kürsüsü, müezzin mahfili, minare, şadırvan ve avlunun ne anlama geldiğini anlattı.

Yıldır, "Zafer Camii'miz Osmaniye'mizin en güzel camilerinden biridir. Aynı anda 4 bin kişi ibadet edebilmektedir. İki minaresi kubbeli ve son derece ihtişamlıdır. Otoparkı, dükkanları, kütüphanesi mevcuttur. Bu camiler sizin içindir. İleride büyüyüp kiminiz imam, kiminiz müftü, kiminiz de daha üst kademelerde olacak ve buraları inşallah sizler de çok güzel şekilde kullanacaksınız" dedi.

Okul Müdürü İbrahim Pataz ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında öğrencilere camiyi gezdirdiklerini belirtip, "40 yıllık öğretmenim ilk defa böyle güzel bir duygu yaşıyorum. Bu gezinin yapılamasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. İlahilerin okunduğu ziyarette Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, öğrencilere 'Dini ve Ahlaki Hikayeler' adlı kitap hediye etti; balon, çikolata, meyve suyu ve lokum ikramında bulundu.