Pastanede çalışırken 4 yıl önce aniden resim çizmeye başladığını anlatan Sinan Arık, daha önce böyle bir ilgisi olmadığını söyledi. Arık, çalıştığı işyerindeki birkaç resmin dikkatini çektiğini, eline kağıt- kalem ve alıp çizmeye başladığını söyledi. Arık, şöyle devam etti:

"O resmi bitirdikten sonra diğer fotoğrafları da çizdim. Daha sonra arkası geldi. Caz ve klasik müzik tarzını çok seviyorum, yaklaşık 12 yıldır da dinliyorum. Bunun için akşamları da evde sevdiğimiz caz sanatçılarının portrelerini çizmeye başladım. Yaklaşık 1,5 ay kara kalem çizimler yaptıktan sonra renklerle uğraşmaya karar verdim. Yaptığım resimlerde teknik bilgim olmadığı için zorlanıyordum. Yaptığım resimler uzun sürüyordu ve yorucu oluyordu. Bir arkadaşım vasıtasıyla resim atölyesine eğitim almaya başladım. Yaklaşık 4 yıldır resimle uğraşıyorum ve 2 yıldır da atölyede eğitim alıyorum. Burada pastel, peyzaj, manzara çalışmaları yaptım. Bunlar bande çeşitlilik yarattı."

"HEDEFİM OKUMAK"

İlkokul mezunu olduğunu anlatan Arık, daha önce okumayı düşünmediğini, buraya başladıktan sonra eğitmen ve diğer arkadaşlarının okuması için kendisine baskı yapmaya başladığını söyledi. Sinan Arık, "Okuyup resim konusunda daha iyi yerlere gelebileceğimi söylediler. Böyle bir baskı ile dışarıdan okumaya başladım. Ortaokul ve liseyi  bitirdikten sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nde resim bölümünde okumayı düşünüyorum. Resmi çok seviyorum ve hatta rüyama giriyor. Rüyamda yaptığım bitirdiğim resimleri görüyorum. Resme gönül verdim ve daha iyi olacağımı düşünüyorum" dedi.

"İLK SERGİMİ AÇACAĞIM"

Atölyedeki diğer arkadaşları ile 13 Nisan tarihinde Türe Sanat Galerisi'nde karma bir sergiye katılacağını da belirten Arık, "Bu serginin benim için bir ilk ve çok güzel olacağını düşünüyorum. 4-5 tane resmim sergide yer alacak. Eğer ileride güzel çalışmalarım olursa kişisel bi sergi açmayı da düşünüyorum" diye devam etti.

Atölyede resim öğretmenliği yapan Filiz Çelik de, 4 yıldan bu yana bu sanatevinde resim dersleri verdiğini hatırlatarak, "Bugüne kadar çok öğrencim oldu, ama Sinan çok farklı. İlk geldiğinde kendi çapında resimler yapıp yeteneğini keşfettiğini söyledi. Atöylede derslere başladık. Yaklaşık 2 yıldır birlikte çalışıyoruz. Çok üstün bir yeteneği olduğunu gördüm. Bunu geliştirmesini söyledim. Israrla eğitimine devam etmesi için zorladık. O da herşeye açık bir öğrenci olduğu için bu isteklerimizi geri çevirmedi. İnşallah ileride de daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.



MKY(İA/İD)