4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Adana'daki okullarda düzenleme yapıldı. Düzenleme ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve imam hatip olacak okullar belirlendi. Bu düzenleme ile Sabancı Ailesi İlköğretim Okulu'nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine veliler tepki gösterdi. Çocuklarının aynı okulda eğitimlerine devam etmesini isteyen veliler, topladıkları yaklaşık 200 imza ve dilekçelerini Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi. 

2 çocuğu Sabancı Ailesi İlköğretim Okulu'nda eğitim alan İclal Gök, kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu kaydederek, "İmam hatip okullarına karşı değiliz. Ancak mahallemizde bulunan insanların büyük çoğunluğunun maddi durumları iyi değil. Okulumuz imam hatipe dönüştürüldüğü zaman çocuklarımızı başka okullara göndermek zorunda kalacağız. Maddi durumlarımız yetersiz olduğu için bunu yapamayacağız. Bu okulda 5 çocuğu eğitim alan aileler var. Maddi durumu kötü olan aileler uzak okullara çocuklarını nasıl gönderemyecekler" diye konuştu.

Velilerden Sabriye Yalçın ise Sabancı Ailesi İlköğretim Okulu'nun 2009 yılında açıldığını belirterek, "Çocuklarımız 3 yıldır bu okulda okuyor. Öğretmenlerinden memnunlar ve derslerinde başarılılar. Şimdi çocuklarımızı başka bir okula göndermemiz gerekecek ve öğretmenleri de değişecek. Öğretmenler değişirse çocuklarımızın psikolojileri bozulur ve başarısız olurlar. Çevrede imam hatip olabilecek daha uygun okullar var" dedi.

Adana il merkezi ve merkez ilçelerinde, Kurttepe İbrahim Atalı ilköğretim Okulu, Fazilet Kibritoğlu İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Necdet Kahraman İlköğretim Okulu, İnkılap İlköğretim Okulu, Mehmet Adil İkiz İlköğretim Okulu(A Blok), Töbank İlköğretim Okulu içerisindeki bağımsız bina, Yavuzlar İlköğretim Okulu içerisindeki bağımsız bina, Emine Özgüler Gürsu İlköğretim Okulu, Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu içerisinde bulunan bağımsız bina, imam hatip ortaokuluna dönüştürülürken, Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tepebağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ortaokul bölümleri açıldı.



SÜ(OA/SS)